Uiteraard richt de noodopvang zich op de eerste plaats tot jongens en meisjes van ouders die een essentieel beroep uitoefenen, bijvoorbeeld als zorgverlener. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte voor die extra opvang, omdat heel wat andere kinderen, die vaste klant bij 't Mezennestje zijn, momenteel thuisblijven. Het kinderdagverblijf bevindt zich op de hoek van de Oostendestraat met de Sint-Rembertlaan. Het eigentijdse pand biedt plaats voor maximum 72 kinderen.

Opvang mogelijk van maandag tot en met vrijdag

"De zogenoemde noodgroep start op maandag 30 maart en blijft bestaan tot zolang er behoefte aan is", zegt eindverantwoordelijke Hilde Delaere van 't Mezennestje. "Kindjes tot 3 jaar kunnen van maandag tot en met vrijdag telkens van 7 tot 18 uur in de afzonderlijke noodgroep terecht. We bieden deze specifieke service aan na overleg met het Lokaal Loket Kinderopvang en het stadsbestuur. Zo hopen we ouders die aan de slag zijn in essentiële sectoren te kunnen ondersteunen."

"Binnen de gewone kinderopvang en bij onze onthaalouders merken we als gevolg van de coronacrisis uiteraard een terugval inzake bezetting. Veel ouders werken van thuis uit of moeten thuis blijven in een systeem van tijdelijke werkloosheid. Dus zorgen ze zelf voor hun kindjes. Plus: het advies luidt dat je beter zoveel mogelijk de zogenoemde contactbubbel behoudt waarin kinderen verblijven."

"Sowieso dienen we vanwege de overheid een opvangaanbod te blijven organiseren. We hebben op dat vlak een maatschappelijk engagement te vervullen. Anderzijds vinden we het erg belangrijk om te waken over de gezondheid van onze medewerkers, die zich elke dag opnieuw enthousiast inzetten. We volgen de maatregelen strikt op om zowel de kindjes als onze medewerkers optimaal te beschermen."

Uiteraard richt de noodopvang zich op de eerste plaats tot jongens en meisjes van ouders die een essentieel beroep uitoefenen, bijvoorbeeld als zorgverlener. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte voor die extra opvang, omdat heel wat andere kinderen, die vaste klant bij 't Mezennestje zijn, momenteel thuisblijven. Het kinderdagverblijf bevindt zich op de hoek van de Oostendestraat met de Sint-Rembertlaan. Het eigentijdse pand biedt plaats voor maximum 72 kinderen."De zogenoemde noodgroep start op maandag 30 maart en blijft bestaan tot zolang er behoefte aan is", zegt eindverantwoordelijke Hilde Delaere van 't Mezennestje. "Kindjes tot 3 jaar kunnen van maandag tot en met vrijdag telkens van 7 tot 18 uur in de afzonderlijke noodgroep terecht. We bieden deze specifieke service aan na overleg met het Lokaal Loket Kinderopvang en het stadsbestuur. Zo hopen we ouders die aan de slag zijn in essentiële sectoren te kunnen ondersteunen.""Binnen de gewone kinderopvang en bij onze onthaalouders merken we als gevolg van de coronacrisis uiteraard een terugval inzake bezetting. Veel ouders werken van thuis uit of moeten thuis blijven in een systeem van tijdelijke werkloosheid. Dus zorgen ze zelf voor hun kindjes. Plus: het advies luidt dat je beter zoveel mogelijk de zogenoemde contactbubbel behoudt waarin kinderen verblijven.""Sowieso dienen we vanwege de overheid een opvangaanbod te blijven organiseren. We hebben op dat vlak een maatschappelijk engagement te vervullen. Anderzijds vinden we het erg belangrijk om te waken over de gezondheid van onze medewerkers, die zich elke dag opnieuw enthousiast inzetten. We volgen de maatregelen strikt op om zowel de kindjes als onze medewerkers optimaal te beschermen."