Vanaf juni kan je straten en gebouwen kopen met Monopoly Knokke-Heist

© DM
Redactie KW

Vanaf juni kan je je volledig uitleven met een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Knokke-Heist. Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om Knokke-Heist op een unieke manier te verkennen. Inwoners van Knokke-Heist kunnen tot 23 januari de locaties op het bord mee invullen, want er is één locatie die op voorstellen van de inwoners wacht.

In La Terrasse Du Zoute aan het Knokse Villapad werd donderdagmiddag Monopoly Knokke-Heist voorgesteld. “Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Knokke-Heistjasje gestoken”, vertelt Pieter Dewulf namens Groep 24, die voor het initiatief tekent. “Alle locaties van het klassieke Monopolyspelbord worden aangepast naar typisch Knokse en Heistse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Er zal plaats zijn voor historische gebouwen in de stad, maar ook voor nieuwe gebouwen of projecten. Zo zal je bijvoorbeeld het stadhuis of de Lippenslaan kunnen kopen”, klinkt het.

Bovendien worden ook de kans- en algemeenfondskaartjes ingevuld met Knokke-Heistse verwijzingen. Het Zoute en Zwin Natuur Park zullen ook aandacht krijgen in het nieuwe bordspel. Voor de overige invulling van het bord is het nog wachten tot de lancering in juni.

“De inwoners van Knokke-Heist kunnen het bord bovendien mee invullen. Er is één locatie op het spelbord die nog niet bepaald is. Elke inwoner kan stemmen op één locatie uit Knokke-Heist. Welke locaties werden geselecteerd, maken we bekend op de persvoorstelling in het voorjaar. De locatie met de meeste stemmen krijgt een plaatsje op het bord. Het wordt dus spannend om te vernemen welk gebouw, project, plein… de meeste stemmen kan verzamelen”, aldus Pieter Dewulf.

(DM)

Stemmen kan tot donderdag 23 januari via https://monopolyknokkeheist.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier