Vanaf juli kan je ook in Spiere-Helkijn padellen

Franky Vermoeren steekt de eerste spade in de grond. (gf)
Franky Vermoeren steekt de eerste spade in de grond. (gf)
Redactie KW

De padelgekte in West-Vlaanderen is groot. Met Spiere-Helkijn plant nu zelfs een van de kleinste gemeenten in onze contreien de aanleg van padelvelden. En dat dankzij de uitgeweken Avelgemnaars Franckie Vermoere (59) en Frank Lampole (53).

Product manager Franckie Vermoere en ondernemer-investeerder Frank Lampole wonen allebei in Kluisbergen. Het idee om een eigen padelclub uit de grond te stampen, dateert al van een tijdje terug. “Eerst hebben we ons idee gepitcht bij de burgemeester van Kluisbergen”, vertelt Franckie. “De onderhandelingen waren in een verregaande fase, maar het liep mis toen de gemeente veronderstelde dat we ook de cafetaria onder onze hoede zouden nemen. Dat kon voor ons niet.”

TC Michelsberg

Het duo zocht verder naar een uitgelezen plek om een padelonderneming op te richten, en kwam uiteindelijk bij Spiere-Helkijn uit. “Een ideale locatie”, vindt Franckie. “Je kan hier vissen uit padelspelers uit Waalse gemeentes, zoals Pottes en Warcoing, Vlaamse zoals Bossuit, Moen en Sint-Denijs én misschien zelf Franse sportievelingen.”

Ook het gemeentebestuur stond meteen te springen voor het idee. “Ze waren heel enthousiast. Zelfs de oppositie heeft unaniem voor gestemd. Wij investeren dus in twee padelvelden, die in de plaats van één tennisveld van TC Michelsberg komt. Die tennisvereniging doet het al even niet zo goed meer. Bovendien zijn de kersverse eigenaars van de cafetaria uiteraard dolblij met nieuwe initiatieven op het Nieuw Centrum in Spiere-Helkijn, waar naast het gemeentehuis ook de sporthal en voetbalvelden ook de school De Polyglot staat.”

Woensdag werd de eerste spade in de grond gestoken. “Als alles goed verloopt, kunnen we in juli openen. Of ik zelf padel? Nog niet, maar ik ben wel van plan snel lessen te nemen. We zullen overigens ook een coach aanstellen die beginnende spelers kan begeleiden.”

Ondernemingshonger

De ondernemingshonger van het duo is daarmee niet gestild. “Als ik eerlijk ben, niet nee. We kijken zeker nog uit naar nieuwe investeringen. In Kluisbergen zouden we zo een oplossing zoeken voor de uitbating van de cafetaria. Maar eerst concentreren op Spiere-Helkijn!”, besluit Franckie.

Wie meer info wil, kan surfen naar de website padelclubmichelsberg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier