Vanaf 20 april werken op Grote Markt in Ieper

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Tussen 20 april en 12 juni zal er gewerkt worden aan de weg op de Grote Markt, in de zone tussen de Rijselstraat en de Sint-Jacobsstraat. De mozaïeken in deze zone worden heraangelegd en er worden betonnen fietscomfortstroken voorzien.

De kasseien op de Ieperse Grote Markt zijn al lang een doorn in het oog voor fietsers. Doordat het wegdek vol verzakkingen, putten en bulten zit, is het niet evident om erover te fietsen. De afgelopen jaren gebeurden er dan ook heel wat valpartijen.

Het stadsbestuur kondigde eerder aan hieraan iets te willen doen door middel van fietssuggestiestroken in een andere materiaal. Op 20 april wordt er begonnen aan de werken. Het gaat om de zone tussen de Rijselstraat en de Sint-Jacobsstraat. De mozaïeken worden er heraangelegd en er worden betonnen fietscomfortstroken voorzien. Daarnaast wordt ook het kruispunt van de Grote Markt met de D’Hondtstraat heraangelegd in beton.

De werken zullen volgens de planning duren tot 12 juni en zorgen wellicht voor verkeershinder. Het straatgedeelte tussen de Rijselstraat en de Sint-Jacobstraat zal immer afgesloten zijn voor alle verkeer. Daardoor veranderen er een aantal verkeerssituaties. Zo is er tijdelijk tweerichtingsverkeer in de D’Hondstraat in deel tussen de Grote Markt en de Merghelynckstraat.

Voor de werken zelf is een omleiding voorzien via de Sint-Jacobsstraat, Rijkeklarenstraat, Burggraafstraat (tijdelijk tweerichtingsverkeer) en Rijselstraat enerzijds en via het Vandenpeereboomplein, Boezingepoortstraat (tijdelijk éénrichtingsverkeer), Surmont de Volsberghestraat en Diksmuidestraat anderzijds. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier