Vanaf 1 juli weer alle kramen aanwezig op Torhoutse woensdagmarkt

Marktwachten waken over het goede verloop van de Torhoutse woensdagmarkt. © foto JS
Johan Sabbe

De coronamaatregelen worden verder versoepeld en dat heeft zijn weerslag op de Torhoutse woensdagmarkt. Vanaf woensdag 1 juli zullen weer alle marktkramen aanwezig zijn. Voorheen gold er een beperking tot enkel de voedings- en bloemenstanden.

Uiteraard dient er in het kader van het coronavirus rekening gehouden te worden met de hygiëne- en afstandsregels. Maar het aanbod aan artikelen mag opnieuw even groot zijn als in normale omstandigheden.

Marktkramers moeten mondmasker dragen

De organisatie van de markt van woensdagvoormiddag 1 juli gebeurt in nauw overleg met het marktkramerscomité. Er is een plan opgesteld dat ruimte biedt aan 90 kramen met ook de artikelen die tot nu toe niet mochten, zoals kleding. De standen zullen verspreid staan op en om het marktplein. De bezoekers kunnen de markt enkel bereiken via een van de drie voorziene ingangen aan de Zwanestraat, de Hofstraat en de Zuidstraat.

De marktkramers en hun personeel blijven verplicht om een mondmasker of een mondneusbescherming te dragen. Ze moeten voorts zo hygiënisch mogelijk te werk te gaan. Er wordt gevraagd om bij voorkeur alleen of maximum met z’n tweeën naar de markt te komen en er niet zomaar een uitstapje van te maken. Er is parkeergelegenheid op de parking Deprez, de parking Karel de Gheldere en de parkings nabij het station en het stedelijk zwembad.

Elektronisch betalen of met pasgeld

Om de markt veilig te laten verlopen, worden er zogenoemde looplijnen uitgestippeld, die strikt gevolgd dienen te worden. Mondmaskers zijn voor de bezoekers niet verplicht, maar worden aanbevolen. Ook wordt er gevraagd om elektronisch te betalen of met pasgeld, zeker 1,50 meter afstand te houden en zo veel mogelijk aan de rechterkant te wandelen.

Een aantal marktwachten waakt over het goede verloop. Die vrijwilligers kijken of de richtlijnen nageleefd worden en zijn aanspreekbaar bij mogelijke problemen of onduidelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier