Vanaf 1 januari niet langer lokale CM-dienstverlening in Ichtegem

Vanaf 1 januari 2019 zullen er geen zitdagen meer zijn in het CM-gebouw in de Engelstraat in Ichtegem. Over de toekomst van de gebouwen is er nog geen beslissing genomen. CM-lokaal ‘t Schablier, dat door lokale verenigingen en voor familiefeestjes gebruikt wordt, zal in 2019 wel nog beschikbaar zijn.

Dat CM de dienstverlening in ‘t Schablier vanaf 2019 stop zet, is zeker. Wat er met het gebouw in de Engelstraat gebeurt, is nog niet duidelijk. © Foto Coghe

“Het is een algemene trend dat de administratie van elk bedrijf of organisatie door de overheid onder druk wordt gezet om efficiënter met de middelen om te springen. Ook CM ontsnapt daar niet aan”, weet Marc Beke, persverantwoordelijke van CM Oostende. “We merken overal een dalende trend van het aantal bezoekers op de zitdagen. Steeds meer vragen worden telefonisch en via e-mail beantwoord.”

“We merken dat de mensen enkel voor minder frequente en moeilijke dossiers de weg naar de lokale CM-dienst vinden. Het management besloot daarom, na analyse, de dienstverlening in Ichtegem stop te zetten, wetende dat men verder terecht kan in Koekelare of Eernegem. Over wat er met het gebouw, dat eigendom van CM is, zal gebeuren, is niet duidelijk. Verhalen dat het gebouw zal worden afgebroken om er appartementsgebouwen neer te poten, zijn uit de lucht gegrepen. Zeker nog tot eind 2019 kan ‘t Schablier geboekt worden.”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.