https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Van veldrijdster tot Miss Exclusive, Axelle Bellaert wil misskroontje behalen

foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Twee jaar geleden werd ze nog Belgisch kampioene veldrijden bij de U23, in 2022 hoopt Axelle Bellaert Miss Exclusive te worden. “Dit is een missverkiezing met een mooie filosofie, die niet enkel rond uiterlijk draait”, zegt de Jabbeekse.

Axelle Bellaert (24) woont in Stalhille, waar haar ouders een B&B en sinds kort ook een café uitbaten. Zelf was ze tien jaar actief in het veldrijden. “In 2019 werd ik Belgisch kampioene bij de beloften. Tot dan was het leuk, maar toen kwam de druk van buitenaf”, zegt ze daarover. Ook de combinatie met haar job viel haar zwaar, en dus hield ze er vorig jaar mee op. “Sinds dit voorjaar heb ik mijn eigen grafisch ontwerpbureau: ACreations. Zelfstandig worden was al lang een droom van mij, ik ben al heel mijn leven creatief”, aldus Axelle.

Met haar deelname aan de Miss Exclusive-verkiezing hoopt ze haar steentje bij te dragen aan een betere wereld. “Het is een missverkiezing waarbij minder de focus wordt gelegd op het uiterlijk en waarbij de zorg voor milieu en klimaat ook een rol spelen. Dat zijn thema’s die me nauw aan het hart liggen”, klinkt het.

Die achterliggende filosofie vond ze belangrijk. “Als het over missverkiezingen gaat, hebben mensen meestal snel een oordeel klaar. Miss Exclusive is ook een schoonheidswedstrijd, begrijp me niet verkeerd. Maar je uiterlijk is niet de hoofdzaak. Je krijgt als deelneemster ook de vraag hoe jij het zou aanpakken als je de wereld zou willen verbeteren.” Axelle begon alvast in haar eigen gemeente, met een grijper en een vuilniszak. “Dat was voor een filmpje voor Mooimakers. Ik ben dus wel met het milieu bezig. Laatst nog zag ik op Netflix de documentaire ‘Seaspiracy’, over het plastic afval in zee. Bij het zien van die documentaire zijn mijn ogen opengegaan.”

Miss Earth

Als ze de missverkiezing wint, mag Axelle ons land vertegenwoordigen op de internationale verkiezing Miss Eearth. “Ik koester niet te veel verwachtingen, ik doe in de eerste plaats mee voor de ervaring. Ik sta ‘s morgens maximaal tien minuutjes voor de spiegel en heb in heel mijn leven nog nooit valse wimpers gedragen. Ik ben liever gewoon mezelf en hou van naturel.”

De finale vindt plaats in april.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten