Van Quickenborne wil opnieuw kortingen en acties in supermarkten

Burgemeester Vincent Van Quickenborne gaf vrijdagnamiddag meer uitleg op een persconferentie. © AN
Redactie KW

Omdat de coronacrisis de winkelkar duurder heeft gemaakt, is de tijd rijp om in de supermarkten opnieuw kortingen en acties toe te laten. Dat zegt Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne. Voor veel mensen zijn promoties de enige manier om het einde van de maand te halen, luidt het.

In het kader van de coronamaatregelen heeft de Nationale Veiligheidsraad een verbod op promoties en kortingen uitgevaardigd. Dat verbod geldt enkel voor fysieke winkels, niet voor online winkels.

“Ik begrijp dat deze drastische maatregel nodig was toen iedereen massaal begon te hamsteren en de supermarkten overspoeld werden. Maar nu de hamsterwoede achter de rug is en supermarkten zelf maatregelen genomen hebben om niet te veel mensen ineens in de winkel te hebben, moeten kortingen, solden en acties terug toegelaten worden”, vindt Vincent Van Quickenborne.

Hij leert uit meldingen op sociale media dat het coronavirus de winkelkar duurder heeft gemaakt. Zo zouden chips tot een kwart duurder zijn. “Dat is moeilijk voor veel mensen die nu technisch werkloos zijn en een pak minder verdienen dan vroeger. Promoties zijn dan vaak de enige manier om het einde van de maand te halen”, aldus Van Quickenborne.

Aan minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) vraagt hij de maatregel dan ook zo snel mogelijk terug te draaien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier