Vorige week feliciteerde de burgemeester alle Kortrijkzanen nog met hun burgerzin en discipline in deze tijden van crisis. Deze week gaf hij ook een waarschuwing mee: "We zien dat bepaalde Kortrijkzanen blijven rondhangen op bepaalde populaire plaatsen. Dat gaat over de verlaagde Leieboorden en bankjes in populaire parken. Ik heb nu bevel gegeven om die 'hotspots' af te sluiten. Waarom? Ik wil vermijden dat mensen in contact komen met elkaar. Zo vormen ze een gevaar voor zichzelf en voor anderen."

De burgervader wees er nog maar eens op dat de politie streng toe ziet op de maatregelen en dat er boetes worden uitgedeeld. "Vanaf dit weekend worden er ook voertuigen gecontroleerd. Weet dat enkel mensen die wonen onder hetzelfde dak en die een essentiële verplaatsing doen, in een wagen mogen zitten. Alle anderen niet en die zullen ook beboet worden. Indien u onregelmatigheden ziet, aarzel dan niet en bel naar het gratis nummer 1701 van de Kortrijkse politie."

Samen tegen corona

Beste Kortrijkzaan, 👍 Vorige week feliciteerde ik u. De maatregelen worden goed opgevolgd, dit is ook nodig om zo het virus tegen te gaan. Vermijd fysieke contacten en beperk deze enkel tot uw gezin. We gaan dat nog enkele weken langer moeten blijven doen. 👮 De politie ziet streng toe op deze maatregelen en vanaf dit weekend zullen er ook voertuigen gecontroleerd worden. Weet dat u enkel met uw gezin mag verplaatsen met de wagen of er mag maximaal één persoon meerijden. Populaire zitplekken worden afgesloten. Ziet u een onregelmatigheid? Aarzel niet om dit te melden op het gratis nummer 1701. De maatregelen zijn streng, maar ze redden levens. 🙌 Dat we trots mogen zijn op onze stad is een feit, er heerst veel solidariteit. Wist je dat alle 70 plussers persoonlijk worden opgebeld door medewerkers en vrijwilligers? En ook daklozen blijven niet in de kou staan. 💰We denken aan alle Kortrijkse handelaars, de horecazaken, de ondernemers, zelfstandigen en hun medewerkers. Er zijn steunmaatregelen en de Vlaamse hinderpremie kan sinds kort digitaal worden aangevraagd. UNIEK in Vlaanderen: Kortrijk doet bovenop voor cafés en restaurants nog eens 1000 euro bovenop die hinderpremie. 🛒Graag roep ik iedereen op lokaal te kopen. We zijn solidair met de Kortrijkse handelaars. 🏥 Kortrijkse dokters, verplegers en veiligheidsdiensten zijn dag en nacht druk in de weer, zij krijgen daarom voorrang tijdens het winkelen in de Kortrijkse supermarkten. Wij danken iedereen voor het begrip. az groeninge draait op volle toeren. Gelukkig is er tot op heden nog voldoende capaciteit en zijn we op alles voorbereid. 🚸Gezien er geen paaskampen kunnen doorgaan, hebben we als stad beslist onze stadsmedewerkers in te schakelen voor opvang in diverse Kortrijkse scholen. Ook bedankt aan alle leerkrachten die onze jongeren steeds digitaal blijven onderwijzen. 📮 Binnenkort valt het nieuwe Stadsmagazine in je bus, hou deze zeker in de gaten. Stad Kortrijk 👏Ik wil nogmaals mijn respect betuigen voor iedereen die aan het werk is. Kan u veilig verder werken? Bedankt om dit te blijven doen. Zo houden we onze economie recht. Beste Kortrijkzaan, hou vol. We komen hier samen uit. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Dank u, Vincent Van Quickenborne #samentegencorona #kortrijkhelpt #coronavirus

Geplaatst door Vincent Van Quickenborne op Zaterdag 28 maart 2020

Ook voor de horeca had de burgemeester opnieuw een goed woordje over. Hij wees op de bestaande steunmaatregelen en maande handelaars aan om er zeker gebruik van te maken. "Ik wil ook een oproep doen: toon u solidair met onze handelaars, koop lokaal, bestel bij hen. Ze zullen het ongelooflijk appreciëren." Tot slot konden ook zorgkundigen en leerkrachten op een dankwoordje rekenen. "En maakt u zich geen zorgen, we zijn op alles voorbereid", aldus Van Quickenborne.

"En mocht u zelf willen helpen? Schrijf u dan in via Kortrijk Helpt. Maar als u kan en mag werken, doe dat dan ook. U helpt onze economie. Hou vol, we komen hier sterker uit. Zorg goed voor uzelf en zorg goed voor elkaar."

Vorige week feliciteerde de burgemeester alle Kortrijkzanen nog met hun burgerzin en discipline in deze tijden van crisis. Deze week gaf hij ook een waarschuwing mee: "We zien dat bepaalde Kortrijkzanen blijven rondhangen op bepaalde populaire plaatsen. Dat gaat over de verlaagde Leieboorden en bankjes in populaire parken. Ik heb nu bevel gegeven om die 'hotspots' af te sluiten. Waarom? Ik wil vermijden dat mensen in contact komen met elkaar. Zo vormen ze een gevaar voor zichzelf en voor anderen." De burgervader wees er nog maar eens op dat de politie streng toe ziet op de maatregelen en dat er boetes worden uitgedeeld. "Vanaf dit weekend worden er ook voertuigen gecontroleerd. Weet dat enkel mensen die wonen onder hetzelfde dak en die een essentiële verplaatsing doen, in een wagen mogen zitten. Alle anderen niet en die zullen ook beboet worden. Indien u onregelmatigheden ziet, aarzel dan niet en bel naar het gratis nummer 1701 van de Kortrijkse politie." Ook voor de horeca had de burgemeester opnieuw een goed woordje over. Hij wees op de bestaande steunmaatregelen en maande handelaars aan om er zeker gebruik van te maken. "Ik wil ook een oproep doen: toon u solidair met onze handelaars, koop lokaal, bestel bij hen. Ze zullen het ongelooflijk appreciëren." Tot slot konden ook zorgkundigen en leerkrachten op een dankwoordje rekenen. "En maakt u zich geen zorgen, we zijn op alles voorbereid", aldus Van Quickenborne. "En mocht u zelf willen helpen? Schrijf u dan in via Kortrijk Helpt. Maar als u kan en mag werken, doe dat dan ook. U helpt onze economie. Hou vol, we komen hier sterker uit. Zorg goed voor uzelf en zorg goed voor elkaar."