Burgemeester Vincent Van Quickenborne probeerde de afgelopen weken contact te houden met de inwoners van zijn stad door online videoboodschappen op te nemen. Gisteren, op Pasen, sprak hij de Kortrijkzanen toe vanaf de verlaagde Leieboorden. "Vandaag is het Pasen, dit jaar anders dan andere jaren. Niemand had zich kunnen voorstellen dat we de eerste warme lentedagen op deze manier zouden beleven", klinkt het.

Pasen in tijden van corona

Beste Kortrijkzanen, 🐣 Vandaag is het Pasen, dit jaar anders dan andere jaren. Niemand had zich kunnen voorstellen dat we de eerste warme lentedagen op deze manier zouden beleven. 👪 Het gewone leven dat is stilgevallen. Schrik hebben dat de meest kwetsbaren onder ons ziek worden. Zich zorgen maken hoe je je onderneming door deze crisis loodst. Dag en nacht in de weer zijn als arts of verpleger om mensen te redden. Aan kleine kinderen te moeten uitleggen dat ze oma en opa niet kunnen zien op Pasen. Omdat iets zo onschuldig als een kus of een knuffel vandaag gevaarlijk is. 🤞En toch is Pasen een feest van hoop. En die hoop leeft vandaag. 💡Dat Kortrijkzanen positieve en creatieve mensen zijn, zien we in goede tijden en nog meer in moeilijke. Dan komt het beste in ons naar boven. 💪We zien honderden vrijwilligers die zich inzetten voor ouderen of buren die kwetsbaar zijn. We zien ondernemers die op een creatieve en veilige manier hun klanten bedienen. We zien zoveel warmte onder de Kortrijkzanen. ✅ Als we ons allemaal aan de regels houden, dan komt het stap voor stap goed. 🐰Dan zullen we hier volgend jaar bij Pasen een grote paaseierenraap organiseren, samen met de verenigingen. Voor alle Kortrijkse kinderen en hun grootouders. Ik kijk er nu al naar uit. 🤝Zorg goed voor jezelf en zorg voor elkaar. Zalig Pasen. Vincent Van Quickenborne

Geplaatst door Vincent Van Quickenborne op Zaterdag 11 april 2020

"Het gewone leven dat is stilgevallen. Schrik hebben dat de meest kwetsbaren onder ons ziek worden. Zich zorgen maken hoe je je onderneming door deze crisis loodst. Dag en nacht in de weer zijn als arts of verpleger om mensen te redden. Aan kleine kinderen te moeten uitleggen dat ze oma en opa niet kunnen zien op Pasen. Omdat iets zo onschuldig als een kus of een knuffel vandaag gevaarlijk is. We leven in vreemde tijden."

"En toch is Pasen een feest van hoop. En die hoop leeft vandaag. Dat Kortrijkzanen positieve en creatieve mensen zijn, zien we in goede tijden en nog meer in moeilijke. Dan komt het beste in ons naar boven. Als we allemaal samen werken, dan is er veel mogelijk. We zien honderden vrijwilligers die zich inzetten voor ouderen of buren die kwetsbaar zijn. We zien ondernemers die op een creatieve en veilige manier hun klanten bedienen. Denk maar aan de kleine platenzaak die aan huis levert met de moto en de vele horecazaken die begonnen zijn met take-away.

Veel kinderen trokken de afgelopen weken door Kortrijk op berenjacht.

De burgemeester ziet veel warmte onder de Kortrijkzanen. "De jonge gast die muziek speelt op het binnenplein van het rusthuis (Bo D'Alwein speelde enkele dagen geleden piano voor de bewoners van woonzorgcentrum De Weister red.), de beren die overal achter het raam staan, of grootouders die paaseieren aan een verkeersbord hangen, zodat de kleinkinderen ze kunnen ophalen bijvoorbeeld."

Sommige grootouders zijn creatief met Pasen.

Van Quickenborne sluit zijn speech af met een plechtige belofte. "Ik beloof u: als we ons allemaal aan de regels houden, dan komt het stap voor stap goed. Dan zullen we hier volgend jaar bij Pasen een grote paaseierenraap organiseren, samen met de verenigingen. Voor alle Kortrijkse kinderen en hun grootouders. Ik kijk er nu al naar uit. Zorg goed voor jezelf en zorg voor elkaar. Zalig Pasen."

Burgemeester Vincent Van Quickenborne probeerde de afgelopen weken contact te houden met de inwoners van zijn stad door online videoboodschappen op te nemen. Gisteren, op Pasen, sprak hij de Kortrijkzanen toe vanaf de verlaagde Leieboorden. "Vandaag is het Pasen, dit jaar anders dan andere jaren. Niemand had zich kunnen voorstellen dat we de eerste warme lentedagen op deze manier zouden beleven", klinkt het."Het gewone leven dat is stilgevallen. Schrik hebben dat de meest kwetsbaren onder ons ziek worden. Zich zorgen maken hoe je je onderneming door deze crisis loodst. Dag en nacht in de weer zijn als arts of verpleger om mensen te redden. Aan kleine kinderen te moeten uitleggen dat ze oma en opa niet kunnen zien op Pasen. Omdat iets zo onschuldig als een kus of een knuffel vandaag gevaarlijk is. We leven in vreemde tijden.""En toch is Pasen een feest van hoop. En die hoop leeft vandaag. Dat Kortrijkzanen positieve en creatieve mensen zijn, zien we in goede tijden en nog meer in moeilijke. Dan komt het beste in ons naar boven. Als we allemaal samen werken, dan is er veel mogelijk. We zien honderden vrijwilligers die zich inzetten voor ouderen of buren die kwetsbaar zijn. We zien ondernemers die op een creatieve en veilige manier hun klanten bedienen. Denk maar aan de kleine platenzaak die aan huis levert met de moto en de vele horecazaken die begonnen zijn met take-away. De burgemeester ziet veel warmte onder de Kortrijkzanen. "De jonge gast die muziek speelt op het binnenplein van het rusthuis (Bo D'Alwein speelde enkele dagen geleden piano voor de bewoners van woonzorgcentrum De Weister red.), de beren die overal achter het raam staan, of grootouders die paaseieren aan een verkeersbord hangen, zodat de kleinkinderen ze kunnen ophalen bijvoorbeeld." Van Quickenborne sluit zijn speech af met een plechtige belofte. "Ik beloof u: als we ons allemaal aan de regels houden, dan komt het stap voor stap goed. Dan zullen we hier volgend jaar bij Pasen een grote paaseierenraap organiseren, samen met de verenigingen. Voor alle Kortrijkse kinderen en hun grootouders. Ik kijk er nu al naar uit. Zorg goed voor jezelf en zorg voor elkaar. Zalig Pasen."