https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Van Poucke Rental pakt op festivals uit met vacuümtoiletten

Bram Van Poucke bij een van zijn vier nieuwe wagens met vacuümtoiletten. © BC
Bieke Cobbaert

Bram Van Poucke uit Ruddervoorde van Van Poucke Rental pakt uit met een primeur. “We zijn de eerste en enige verhuurder in Vlaanderen die vacuümtoiletten aanbiedt op festivals. Deze toiletten verbruiken 80 procent minder water”, aldus de zaakvoerder.

Bram Van Poucke (33) uit Ruddervoorde is de zaakvoerder van Van Poucke Rental. Met zijn firma verhuurt hij sanitaire installaties voor evenementen. “In 2012 ben ik de zaak gestart, samen met mijn broer Bart. Het was onze uitdaging om de verhuur van sanitaire installaties naar een hoger niveau te tillen. In 2015 verliet mijn broer de zaak om een nieuwe firma op te richten. In 2017 nam ik zelf nog een firma over, Toiletwagenverhuur Van Langehove uit Zele”, begint Bram. Hij wordt bijgestaan door zijn moeder Carine.

Magazijn in Torhout

Zijn magazijn heeft Bram ondertussen van Lichtervelde naar de Ambachtstraat in Torhout verhuisd. “Ik heb de laatste jaren steeds meer geïnvesteerd in luxe sanitairwagens. Die hebben we gebouwd in verschillende thema’s. Allemaal beschikken ze over een vleugje glamour. Ze zijn populair op trendy feestjes en evenementen zoals de Ronde van Vlaanderen en Waregem Koerse.”

Ook in de ellenlange coronaperiode zonder feesten, zonder festivals heeft Bram niet geaarzeld om te investeren. “Klopt, we hebben niet stilgezeten. We hebben ervoor gezorgd dat festivals nog groener kunnen worden door de bouw van vacuümtoiletten.”

“Het ecologische verhaal wordt steeds belangrijker en dus ook voor festivalorganisatoren. Het principe van vacuümtoiletten is niet nieuw, denk maar aan de toiletten in een vliegtuig. Wij hebben dit systeem nu laten bouwen in toiletwagens.”

“Voor deze vacuümtoiletten is slechts 1 liter spoelwater nodig en is er zeer weinig afval. Het is dus niet alleen ecologisch, het scheelt ook enorm op de waterfactuur want er wordt tot zes keer minder water weggespoeld per toiletbeurt. Goed voor 80 procent minder verbruik.”

Enige in Vlaanderen

Momenteel beschikt Van Poucke Rental over vier grote toiletwagens van telkens 16 vacuümtoiletten. “Wij zijn de eerste en enige verhuurder in Vlaanderen die deze degelijke vacuümtoiletten kan aanbieden. We zijn trots dat we zo kunnen meebouwen aan een groenere samenleving.”

“De vacuümtoiletten zouden normaal voor de eerste keer gebruikt worden op het Cactusfestival. De primeur was dus voor Brugge, maar het festival werd jammer genoeg afgelast. De toiletten worden voor de eerste keer gebruikt op het festival Paradise City in Perk van 13 tot 15 augustus.”

“Dus wie daar aanwezig is, weet dat je op een primeur zit”, besluit Bram met een knipoog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.