Van kwetsbare jongere tot DIGI-animator in Knokke-Heist

De vzw Vriendenkring van de scholen Zwinstede mocht vrijdagnamiddag in de MAKZ middenschool een hoge borst opzetten. © DM
Redactie KW

De vzw Vriendenkring van de scholen Zwinstede mocht vrijdagnamiddag in de MAKZ middenschool een hoge borst opzetten.

Met steun van het Digital Belgium Skills Fund organiseerde de Vriendenkring in het kader van het project INDICOM een bootcamp waarmee kwetsbare jongeren hun skills op digitaal en communicatief vlak aanscherpten. Ze onderzoeken de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt aan de kust en de impact van de digitalisering op beroepen.

INDICOM staat voor Inclusie via Digitale en Comunicatieve vaardigheden en Marktkennis voor jongeren aan de Oostkust. Het project werd ingediend door vzw Vriendenkring van de scholen Zwinstede en geselecteerd door de Koning Boudewijnstichting. Het kadert binnen en wordt ondersteund door het initiatief Digital Belgium Skills fund van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo.

Het project is door de vzw Vriendenkring van de scholen Zwinstede – Knokke-Heist op touw gezet om kwetsbare 15-plussers extra kansen mee te geven op de arbeidsmarkt. Ateliers scheppen verbondenheid en maken van de jongeren zelfzekere deelnemers aan de digitale wereld.

INDICOM verbindt lokale partners en experten gericht op inclusie en het voorbereiden op een job. Op basis van de bootcamp en kadervorming zal INDICOM een competentieprofiel DIGI-animator opmaken, net als een draaiboek voor het lokaal opleiden van jongeren tot DIGI-animator. Op die manier kan het project ook in andere regio’s worden toegepast.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier