Van jeugdverblijf naar erkende luxe-assistentiewoningen ’t Roosje

Een zicht vanop de binnenkoer op de assistentiewoningen, met vooraan links ‘De Kaffieklets’. © FODI
Redactie KW

In maart 2021 namen de eerste 65-plussers hun intrek in de luxe-assistentiewoningen van ’t Roosje in de Weststraat 14-16 in Ingelmunster. De beheerders Martin Philippaert en Hilde Malfait zijn samen met de woonassistente Katia Vandendriessche heel trots, want de eerste inspectie door het agentschap zorg en gezondheid resulteerde in een positief verslag.

“Alle bewoners genieten er van hun nieuwe woonst. Ze verlaten allen met heel veel tegenzin hun vertrouwde woning, maar voelen zich vlug op hun gemak in het centrum van Ingelmunster”, zegt Hilde. “Ze kunnen elkaar regelmatig ontmoeten in ‘De Kaffieklets’ waar ook activiteiten plaatsvinden voor derden. Er nemen regelmatig nieuwe bewoners hun intrek. Ieder heeft zijn eigen verhaal en kan terecht bij Katia. Zij zorgt voor de praktische zaken en vangt hun eerste verzuchtingen op. Momenteel zijn er al 10 van de 19 flats verhuurd en hebben een paar mensen een optie genomen op een appartement. Deze 14 bewoners beseffen dat ze in goede handen zijn en toch nog kunnen genieten van hun eigen vrijheid. Ze zijn omringd door de gemeenschap en verkommeren niet in eenzaamheid ergens in een ver afgelegen riante villa.”

Bewakingscamera’s

“Op het domein zijn bewakingscamera’s aangebracht, waardoor iedereen een gevoel van veiligheid krijgt. Deze hebben hun nut al bewezen in de voorbije maanden”, bevestigt Hilde. “De ondergrondse garages werden aangepast met een toegankelijkere doorgang. Alle bewoners die nog autorijden zijn daar heel tevreden over, ook de zorgverleners. Er bestaat geen betere en veiligere plaats voor mensen, die soms wel eens hulp kunnen gebruiken maar zeker nog 100 procent zelfredzaam zijn. Het is zeker het overwegen waard om deze fantastische mensen te vergezellen.” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier