Van Hulle Bouwservice opent nieuwe toonzaal in Tielt

(foto Nele)
Redactie KW

Van Hulle Bouwservice nv opende een gloednieuwe en megagrote toonzaal met burelen langs de Ringlaan. Het bedrijf is een groeibedrijf dat dit jaar zijn 75ste verjaardag mag vieren.

De firma Van Hulle werd in 1944 boven de doopvont gehouden. Noë Van Hulle richtte het bedrijf op samen met zijn echtgenote Alice De Clercq. De toenmalige burelen en het magazijn waren gelegen in de Hoogstraat in Tielt. De tweede generatie met zoon Nick en echtgenoot Trees Pieters nam het roer over en de naam werd Noë en Nick Van Hulle. Na enkele jaren verhuisde het bedrijf opnieuw, dit keer naar Industriepark Noord in Tielt. Van Hulle bouwservice werd verruimd met een eigen leverings- en plaatsingsdienst.

In het jaar 1996 nam zoon Stefaan de directeursstoel over. Hij focust zich op automatisering en de verdere groei van het bedrijf onder de naam Van Hulle Bouwservice nv. Hun nieuwbouwproject met nieuwe toonzaal en burelen is instapklaar en werd succesvol geopend.

Positief werkklimaat

“In het jaar 2016 werd het idee op tafel gelegd voor een totaal nieuwbouwconcept”, vertelt zaakvoerder Stefaan Van Hulle. “De plannen werden opgemaakt en de bouwvergunning werd ingediend. Het ging over een ruime toonzaal, moderne burelen en ondergrondse parking. De bouwvergunning werd goedgekeurd en de bouw kon van start gaan. We kozen doelbewust om te bouwen langs de Ringlaan. Onze toonzaal is op die manier heel zichtbaar en valt zeker in het oog wanneer je er voorbijkomt. De bezoekers komen langs de Galgenveldstraat en de Robert Tavernierlaan. Wij hebben nu een 200-tal mensen in dienst. Vroeger was het bedrijf gevestigd in twee aparte gebouwen. Nu werken wij samen met ons team onder één dak en dat bevordert de sfeer en het werkklimaat.”

Dat de firma Van Hulle een groeibedrijf is, is overduidelijk. De derde generatie staat aan het roer en het bedrijf groeit mee, generatie na generatie. “Dit is nu onze derde vestiging en een nieuwbouw was echt nodig”, gaat Stefaan verder. “Ik wil met de firma mee evolueren met de tijd, verder groeien, zeker niet stilzitten. De toonzaal is daar het levende bewijs van. Alle materialen zijn er aanwezig om te bezichtigen.”

“Het keramische parket is in opmars en wij spelen daar graag op in. Dit is dan ook een van de nieuwste producten in onze toonzaal. Met het blote oog is het bijna onzichtbaar of een parket uit hout of keramisch materiaal gemaakt is.”

Enkel op afspraak

“Ook wat de buitenbevloering betreft, is er een ruim aanbod en dit alles rustgevend gepresenteerd. Je wandelt in de tuin en hoort de vogels fluiten. Je wandelt naar het bos toe, een bos dat geprint is op een keramische achtergrond. Je ziet dat de keramische mogelijkheden eindeloos zijn.”

“Door de coronacrisis werken we enkel op afspraak. Iedere bezoeker draagt een mondmasker uit voorzorg. De coronacrisis leverde ons op werkgebied voorlopig niet veel problemen op. De lopende projecten lagen al vast van voor de coronacrisis. Ik vrees echter dat er voor ons bouwbedrijf een weerbots in aantocht is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier