Van Het Haventje naar Port de Vive met tearoom in Vijve

Het Haventje, het clublokaal van de Waregemse Yachtclub, ging tegen de vlakte en er komt een nieuwbouw. Door enkele onverwachte obstakels liepen de bouwplannen van Kürt Naessens en Elisabeth Lambrecht echter vertraging op. Maar het koppel zorgde voor een tijdelijk alternatief.

Elisabeth Lambrecht en Kürt Naessens langs de Leieboorden waar Port de Vive komt. © IVD

“Omdat wij wellicht pas eind april kunnen starten met de nieuwbouw vonden wij in samenwerking met de Waregemse Yachtclub een oplossing”, vertellen de initiatiefnemers. “Naast de plaats waar er straks gebouwd wordt, komt er voorlopig een tent van 15 op 5 meter en daarnaast nog eens een terras met dezelfde afmetingen. De eerste boten leggen in principe begin april aan in de jachthaven. Vanaf vrijdagnamiddag 5 april kunnen wij de eerste klanten al ontvangen. Voortaan zullen wij trouwens elke dag open zijn. Wij kijken dan ook uit naar de start van het vaarseizoen om er helemaal tegenaan te gaan.”

Sanitair

“Voor de nieuwbouw kozen wij voor skeletbouw omdat we er wat vaart willen achter steken. In principe moet het clublokaal, dat de naam Port de Vive krijgt, helemaal afgewerkt zijn in de zomervakantie. Het gebouw zal 20 op 12 meter meten. Met het overdekt en het open terras, waar de petanquebanen lagen, inbegrepen komen wij zelfs op 30 meter.”

Het vroegere sanitair blok verdween eveneens en de toiletten worden nu geïntegreerd in de nieuwbouw, net als de douches. Het sanitair gedeelte moet altijd toegankelijk blijven voor de eigenaars van de boten. Zij zullen een badge krijgen waarmee ze via een soort sas toegang krijgen als de zaak gesloten is.

Dagschotels?

In het clublokaal komen rond de bar een aantal zitplaatsen. “Verder voorzien wij partytafels en ook tafels met stoelen om iedereen in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen. Er zal plaats zijn voor 65 personen“, legt Kürt uit. “Grote vensters zullen uitzicht geven op de boten en op de Leie.”

In de nieuwbouw komt ook een keuken. “Naast verschillende soorten kleine snacks komt er een tearoomkaart. In de winter denken wij meer in de richting van warme gerechten en een dagschotel, maar dat is nog toekomstmuziek. Eerst moet het gebouw helemaal afgewerkt zijn en dan kan broer Franck Naessens daar met zijn team aan de slag.” (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.