Vamos Vacaturos zet diversiteit op de werkvloer in de kijker

Orestis Alagiannis en Seline Lekkerkerker, twee buitenlandse werknemers bij TVH © GV
Redactie KW

Bij TVH in Waregem werd het project ‘Vamos Vacaturos’ voorgesteld. Dit project wil de diversiteit op de werkvloer in de kijker zetten.

In een tentoonstelling en begeleidend boekje, getuigen mensen van buitenlandse afkomst er over hun ervaringen met werken in Vlaanderen. Journaliste Vanessa Debruyne ging praten met bedrijfsleiders en HR-managers van firma’s die hun deuren openzetten voor mensen uit het buitenland. Mensen uit verschillende hoeken van de wereld werden geïnterviewd. De vele verhalen werden niet alleen gebundeld in een tentoonstelling, maar er werd ook een lessenpakket samengesteld waarmee men naar de scholen zal trekken.

De tentoonstelling is van 4 tot 18 november te bezoeken aan de hoofdreceptie van TVH, op werkdagen van 7.30 tot 18 uur en uitzonderlijk op zaterdag 19 november van 10 tot 12 uur. Daarna is ze nog te zien op heel wat plaatsen in Zuid-West-Vlaanderen. Het project is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met heel wat diensten actief op de arbeidsmarkt

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier