Valse Ierse terrasreinigers incasseerden 5.700 euro bij bejaarde dame

De beklaagden stuurden hun kat naar de rechtbank.© Getty Images
De beklaagden stuurden hun kat naar de rechtbank.© Getty Images
Redactie KW

Twee Ierse terrasreinigers gingen na enkele uurtjes werk bij een 80-jarige dame in Kortrijk aan de haal met maar liefst 5.700 euro. Het leverde hen een dagvaarding wegens oplichting voor de correctionele rechtbank op maar daar daagden ze niet op.

Op 4 mei 2019 belden Patrick en Hugh S. bij de bejaarde dame in Kortrijk aan. Ze boden haar aan om haar terras te reinigen en de ramen te schilderen of te oliën. Dat leek de dame wel een goed idee, ook al werd ze verrast. Na enkele uurtjes werk vroegen ze maar liefst 5.700 euro, geld dat de vrouw hen ook betaalde.

Peperduur en slecht uitgevoerd

Pas toen ze aan haar kinderen vertelde wat er was gebeurd, sloegen die alarm en dienden klacht in. De werkjes waren niet alleen peperduur maar ook nog eens slecht uitgevoerd, getuige vlekken op het arduin.

Het Ierse duo beloofde terug te keren om alles nog af te werken maar verdween met de noorderzon. Het bankonderzoek dat volgde, toonde aan dat de ontvangen gelden meteen doorgestort of afgehaald waren.

De openbare aanklager eiste een celstraf van 8 maanden en een boete. Ze moest wel toegeven dat noch het slachtoffer noch haar poetsvrouw het duo op foto herkende.

Vonnis op 6 januari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier