Een paar dagen nadat vorige week het verjaardagsconcert van Arno aangekondigd werd, verscheen op Twitter een nieuw account van Arno Hintjens. Of dat wil de persoon achter @AHintjens toch laten uitschijnen, want de Oostendse zanger heeft helemaal niets met het account te maken. "Ik ben een echte dinosauriër, ik zit helemaal niet op sociale media. Ik heb zelfs nog nooit een e-mail getypt", beklemtoont de zanger. "Dat wordt allemaal voor mij gedaan."

Fake-accounts zijn natuurlijk niet nieuw, maar opvallend is wel dat dit vals account actief contact zoekt met de fans van Arno. Wie het account volgt, krijgt prompt een privébericht toegestuurd, waarin de zanger zogezegd de fan voor zijn steun bedankt. Antwoordt de fan op dat berichtje, dan gaat de valse Arno nog een stap verder. Met de beloftes van gratis tickets voor het concert, een meet & greet op het podium én misschien zelf gratis etentjes probeert hij een ontmoeting met de fan te regelen.

Een van onze journalisten besloot het spelletje even mee te spelen, waarna onderstaande conversatie volgde...

(Lees verder hieronder)

De echte Arno Hintjens reageert alvast verbolgen op het fake account. "Ik vind dit niet alleen verschrikkelijk, maar ook beangstigend. Ik kijk alvast welke verdere stappen ik tegen dit account kan ondernemen", aldus de Oostendenaar, die momenteel volop bezig is aan de opnames voor een nieuw album. "Ik overweeg zelfs klacht neer te leggen tegen deze oplichter."

Ondertussen kunnen fans van de zanger het account alvast rapporteren bij Twitter door op de drie bolletjes bij het account @AHintjens te drukken.