Wendy Lammens (21) uit Veurne startte deze week een gloednieuw kattenasiel op. Naast verschillende katten werden er meteen ook twee valkparkieten binnen gebracht. Het gaat om een mannetje en een vrouwtje. "Het mannetje werd gevonden in Beauvoorde", vertelt Wendy. "Die is duidelijk zijn baasje kwijt, maar er heeft zich helaas nog niemand gemeld. De vinder zat rustig buiten een appel te eten, toen de vogel op zijn schouder kwam zitten. Hij is dus duidelijk gewend aan mensen. Via via kwam hij bij mij terecht. Voor het andere diertje was er geen plaats meer in huis bij haar baasjes."

Beide dieren zijn volgens Wendy heel tam. "Ze bijten niet, het zijn echt hele lieve vogels. Ze houden alle twee van knuffels en de ene kan zelfs kusjes geven op commando", legt ze uit. Wendy hoopt baasjes te vinden voor de twee waar ze over een grote volière of kooi beschikken. "Hier zitten ze zelfs eigenlijk een beetje te klein gehuisvest", klinkt het. "De nieuwe baasjes zullen er ook veel mee bezig moeten zijn. Die mentale stimulatie hebben dergelijke vogels wel nodig. Zo houden ze enorm van spiegeltjes en belletjes in hun kooi om mee te spelen. Kandidaat-adoptanten mogen ook niet vergeten dat valkparkieten best veel lawaai kunnen maken en redelijk vuil kunnen zijn. Vooral als je de tv aanzet of de stofzuiger boven haalt, zingen ze al eens een toontje hoger. (lacht) Maar al bij al zijn het hele toffe dieren om in huis te nemen." (Annelies Nollet)

Kan jij een van deze twee valkparkieten een goede thuis bieden? Neem dan contact op via warm@kw.be

Wendy Lammens (21) uit Veurne startte deze week een gloednieuw kattenasiel op. Naast verschillende katten werden er meteen ook twee valkparkieten binnen gebracht. Het gaat om een mannetje en een vrouwtje. "Het mannetje werd gevonden in Beauvoorde", vertelt Wendy. "Die is duidelijk zijn baasje kwijt, maar er heeft zich helaas nog niemand gemeld. De vinder zat rustig buiten een appel te eten, toen de vogel op zijn schouder kwam zitten. Hij is dus duidelijk gewend aan mensen. Via via kwam hij bij mij terecht. Voor het andere diertje was er geen plaats meer in huis bij haar baasjes."Beide dieren zijn volgens Wendy heel tam. "Ze bijten niet, het zijn echt hele lieve vogels. Ze houden alle twee van knuffels en de ene kan zelfs kusjes geven op commando", legt ze uit. Wendy hoopt baasjes te vinden voor de twee waar ze over een grote volière of kooi beschikken. "Hier zitten ze zelfs eigenlijk een beetje te klein gehuisvest", klinkt het. "De nieuwe baasjes zullen er ook veel mee bezig moeten zijn. Die mentale stimulatie hebben dergelijke vogels wel nodig. Zo houden ze enorm van spiegeltjes en belletjes in hun kooi om mee te spelen. Kandidaat-adoptanten mogen ook niet vergeten dat valkparkieten best veel lawaai kunnen maken en redelijk vuil kunnen zijn. Vooral als je de tv aanzet of de stofzuiger boven haalt, zingen ze al eens een toontje hoger. (lacht) Maar al bij al zijn het hele toffe dieren om in huis te nemen." (Annelies Nollet)Kan jij een van deze twee valkparkieten een goede thuis bieden? Neem dan contact op via warm@kw.be