Valentine Vercruysse geeft familiezaak in Beveren-Leie een tweede leven: “Ik kan ‘t Leckerke niet loslaten”

Redactie KW

Na 38 jaar en door onvoorziene omstandigheden sloten Peter Vercruysse en Linda Delodder in augustus 2018 het alomgekende eethuis ‘t Leckerke. Dochter Valentine Vercruysse gaf het een totaal andere invulling.

“Op het einde van de zomer van vorig jaar hebben mijn ouders inderdaad het restaurant en koffiehuis gesloten”, verduidelijkt Valentine. ” Aanvankelijk waren ze nog één keer per maand open voor een zogenaamde thema-avond maar door gezondheidsproblemen moesten ze definitief afhaken. De operationele invulling zijn we nog volop aan het bijschaven. In het najaar moet alles in zijn definitieve plooi vallen. “

Valentine (28) beschikt over een bachelor bedrijfsmanagement (afstudeerrichting eventmanagement) en runt samen met haar man Arjen Saelens (28) de zaak Remmerie in Kortrijk, gespecialiseerd in het verhuren van feestmateriaal. Ze hebben een zoontje, Jack-Lewis, die zestien maanden oud is. Ook haar broer Nicolas (22) werkt in het bedrijf.

Dag en nacht werken

“We hebben net een zeer drukke seizoensperiode achter de rug”, zucht Valentine. “Mijn man heeft dag en nacht moeten werken om alle events tijdig te kunnen bedienen. Gelukkig staan mijn ouders ons bij met raad en daad en springen ze daarnaast ook bij voor de oppas van Jack-Lewis.”

Valentine groeide op in ‘t Leckerke en wil het daarom ook niet loslaten. ” Ik hielp bij de afwas, diende op in de zaal en stond papa bij in de keuken indien nodig. Mensen tevreden stellen en goed bedienen was steeds een grote voldoening. Daarom gaan we ook door met het verhuren van ‘t Leckerke, van bedrijfsvergaderingen tot babyborrels en verjaardagsfeesten, trouwrecepties en familiefeesten. Alles is bespreekbaar. In ons verhuurbedrijf is Mathieu Sclabi sinds kort aangesteld als marketing manager. Hij neemt veel taken van ons over zodat we ons meer kunnen focussen op het verhuren van ‘t Leckerke. Traiteurs zijn alvast heel tevreden dat ze bij ons een professionele keuken vinden. Klanten zijn volledig vrij in de invulling van eten en drinken. Met ons verhuurbedrijf kunnen we op alle wensen inspelen.” (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier