Valentijnstip: volg de ‘Route d’Amour’ in Veurne

In Booitshoeke kleuren fleurige tegels het dorpsgezicht.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
In Booitshoeke kleuren fleurige tegels het dorpsgezicht.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Veurne combineert Valentijnsromantiek met een bijzondere en coronaveilige ontdekkingstocht, de ‘Route d’Amour’, langs pittoreske plekjes in alle dorpen van Veurne.

Tussen 12 en 28 februari kan je met de auto of per fiets romantisch toeren langs mooie polderwegen naar de pittoreske dorpen van Veurne. In elke deelgemeente tovert Visit Veurne één locatie om tot een fotogenieke plek.

De Route d’amour is het ideale moment om enkele romantische foto’s te maken van jou en jouw geliefde. Daarom installeert Visit Veurne op enkele plaatsen een smartphonehouder om zo de perfecte foto te maken. Wie de foto deelt op sociale media met #routedamour maakt kans om na de lockdown een romantische diner in een van de Veurnse restaurants te winnen!

Wall of Love

Laat je uitdagen door doe-opdrachten op het Titanenpad in Steenkerke waar Willem Vermandere de liefde bezingt, de romantische omgeving met de bloemenschommel van Kasteel Beauvoorde, de ‘Moulin Romantique’ in Avekapelle en nog veel meer… Prik een liefdesboodschap op de ‘Wall of Love’ of neem een romantische selfie met het schilderachtige kerkje van Booitshoeke als decor. Daar zorgen de in fluo geschilderde straattegels voor een hippe touch. Tussendoor geeft de brochure ook enkele romantische Veurnse en Valentijnsweetjes mee.

De brochure van Route d’amour kan je gratis verkrijgen bij Visit Veurne, Grote Markt 29 of online via www.visit-veurne.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier