Valentijnsbier Love Potion nr. 6 voorgesteld in Brugge

Redactie KW

Het Valentijnsbier komt er naar aanleiding van de actie Romance in Bruges.

Het Beer Museum, Brouwerij Bourgogne Des Flandres, het Historium, Brouwerij De Halve Maan, het Diamantmuseum, het Kantcentrum, Lumina Domestica, Oud Sint-Jan, Torture Museum, Choco-Story, Adornes, het Frietmuseum en vzw Brugse Bezienswaardigheden pakken voor het eerst uit met een gezamenlijk initiatief dat de bezoekers verwent in het kader van Valentijnsdag. Doel is om meer intimiteit, sfeer en passie te verspreiden in de binnenstad.

Alle partners zorgen voor leuke acties en er zijn ook prijzen te winnen. Zo is er een romantisch weekend te winnen voor wie een romantische foto trekt bij een van de deelnemende partners met de hashtag #shareyourkiss. Aan het toeristisch infopunt staat ook een levensgroot chocoladebeeld, volledig in het valentijnsthema. Het programma loopt van 3 februari tot en met 19 februari.

Er komt ook een tijdelijk nieuw biertje op de markt, namelijk Love Potion n°6. Het bier heeft een alcoholgehalte van 5,2 procent en bevat kamille, viooltjes en maretak. Volgens Patrick Monnissen van brouwerij Bourgogne des Flandres is het nieuwe en tijdelijke bier “een droog hoppig en kruidig bier met een uitgesproken nabitterheid.” Het bier is slechts tijdelijk op tap beschikbaar in de brouwerij.

(Belga/MDW – Foto MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier