Valentijnboxen Kiwanis steunen het goede doel

We zien v.l.n.r. Tim Saint Germain, Jurgen Buyse (voorzitter sociale commissie), Kristof Monstrey (penningmeester), Jeroen Bailleul (secretaris), Gino Weyne (voorzitter) en Wilfried Waeles (vice-voorzitter). (foto RVL)
We zien v.l.n.r. Tim Saint Germain, Jurgen Buyse (voorzitter sociale commissie), Kristof Monstrey (penningmeester), Jeroen Bailleul (secretaris), Gino Weyne (voorzitter) en Wilfried Waeles (vice-voorzitter). (foto RVL)
Ria van Lerberghe
Ria van Lerberghe Medewerker KW

Met vele honderden kijken ze er elk jaar naar uit: het valentijnsgala van Kiwanis in de Salons Saint Germain in Diksmuide. Door corona moest het initiatief geannuleerd worden. Toch zorgt de Diksmuidse serviceclub voor een coronaveilig alternatief.

Niet alleen door de aanwezigen die de drie zalen tot in de nok van het feestzalencomplex vullen wordt de tweede zaterdag van februari dik aangestreept in de agenda, ook de vele goede doelen duimen steevast voor een geslaagd valentijnsgala. De opbrengst, vorig jaar goed voor 65.500 euro, gaat immers naar diverse sociale acties. En vorig jaar werden ook nog eens 55 kinderen uit kwetsbare gezinnen geholpen met een laptop, zodat ze online de lessen konden volgen.

Kiwanis wilde noch de honderden gasten noch de goede doelen in deze coronaperiode teleurstellen. “We hebben met Tim Saint Germain een concept uitgedokterd voor een valentijnsgala in de eigen bubbel”, zegt voorzitter Gino Weyne. “Daarom wordt het valentijnsweekend dit jaar culinair ingevuld met een gastronomische valentijnsbox, met natuurlijk de nodige bubbels.”

Geheimpje

Omdat kinderen belangrijk zijn, vindt men het bij Kiwanis aangewezen om verenigingen die bekommerd zijn om het welzijn van het kind, een kind in nood of een kind in armoede, te blijven steunen. Daarom is er dit jaar, in vervanging van het Valentijnsgala, de gastronomische valentijnsbox met aangepaste wijnen. “Het blijft nog een klein geheimpje hoe de box van Tim er zal uitzien. Wij hopen alvast op eenzelfde respons, zodat men niemand bij de sociale acties zal moeten teleurstellen. Tim en zijn team stropen alvast de mouwen op, al hebben ze voor een dergelijke operatie wel de nodige jarenlange ervaring met afhalo,g in grote aantallen. Er is dan ook geen limiet voor het aantal bestellingen.”

Kiezen uit het Valentine menu (5 gangen voor 75 euro per persoon), een Romantic menu (4 gangen voor 60 euro per persoon), een kindermenu voor 10 euro per persoon en wijnpakketten van respectievelijk 25 euro, 35 euro en 50 euro. Na bestelling kunnen deze afgehaald worden op zaterdag 13 februari tussen 15 uur en 18 uur op diverse afhaalpunten. (RVL)

Info over de menu’s en de bestellingen kan verkregen worden bij alle leden van Kiwanis Diksmuide, bij Salons Saint Germain en op deze website .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten