Valentijn op zijn best: na tien jaar op de knieën aan lockers van school waar het begon

Tom Vanderghinste

Samen op school en daar tien jaar later het hart van je grote liefde helemaal veroveren door op je knieën te gaan. Het is een verhaal dat zo neergepend zou kunnen worden in een roman, maar het is een liefdesverhaal tussen Jens Derycke (26) en Laura Deconinck (26) uit Zwevegem.

Ze leerden elkaar kennen toen ze op internationaal niveau zwommen in 2010 en zaten samen in de derde graad van het toenmalige Sint-Theresia (Rhizo Campus Oost). “Ik vermoed dat Laura in de derde graad niet eens wist dat ik bestond, want veel contact hadden we nog niet gehad. Het was pas tijdens onze daguitstap naar Oostende met een aantal zwemmers van de zwemclub dat we elkaar echt beter leerden kennen”, vertelt Jens Derycke. “We hebben de hele dag niks tegen elkaar gezegd en op de treinrit naar huis aan de praat geraakt. Vanaf toen zwegen we geen seconde tegen elkaar”, vult Laura Deconinck aan.

Aan de lockers

Seconden werden weken en weken werden maanden. Die maanden werden omgezet naar jaren van liefde. “Het was heel toevallig dat we samen op dezelfde school en in dezelfde sportclub zaten, maar voor ons was dat een mooi geschenk. Bij mij sloeg de vonk sneller over dan bij Laura, zij had wat meer tijd nodig om haar gevoelens een plaats te geven. Ze had het wel al door dat er iets borrelde bij mij”, aldus Jens.

De vlinders kwamen op 4 februari 2010 pas echt naar boven toen Laura onverwacht naar Jens toe stapte aan de lockers van haar toenmalige school. “Vooral Jens zijn spontaniteit, gedrevenheid, humor en loyaliteit trokken mij aan. De lockers waren niet de meest romantische plaats om een relatie te voltrekken, maar het was de enige plaats en het enige moment dat we even alleen konden zijn. Ik was dan ook heel nerveus toen ik die dag naar Jens toe stapte”, glimlacht Laura.

Ik was in mijn enthousiasme vergeten of ik wel degelijk ja had gezegd – Laura Deconinck

De meeste pubers zijn niet direct bezig met huwelijken en de toekomst. Dat was ook bij Jens en Laura het geval. “We waren tot over onze oren verliefd en we leerden elkaar doorheen de jaren beter kennen. Het zijn de kleine dingen in onze relatie die de doorslag gaven om tot een verloving over te gaan”, verduidelijkt Jens.

En de man mag niet zomaar op de knieën om een ring aan te bieden. “Ik wilde echt een referentiepunt naar waar het allemaal begon, onze school en de lockers. Ik besefte dat het een longshot was om de school mee te krijgen, maar het positieve antwoord volgde al snel. Daar ben ik de school dan ook heel dankbaar voor. Samen met mevrouw Detavenier verzonnen we een leugentje om bestwil om mijn aanwezigheid op school niet te verbranden”, licht Jens toe.

Valentijn op zijn best: na tien jaar op de knieën aan lockers van school waar het begon
© repro TVK

Een toevallige rondleiding door het vernieuwde schoolgebouw, een toevallige locker met een verlovingsring in een goed moment zorgde voor de doorslag. “Ik had het helemaal niet verwacht, maar hoe hij die dingen gedaan krijgt, dat typeert hem net. Ik was dan ook heel verrast toen hij de locker open deed en er een ring uithaalde. Ik was precies maar half op de aardbol en bleef er verdwaasd staan. Het was alsof ik in een tijdelijke roes zat”, weet Laura.

Ondertussen heeft de relatie Jens en Laura geen windeieren gelegd. Na een succesvolle veroveringstocht op liefdesvlak verhuist het pas verloofde koppel naar een eigen stekje in Deerlijk en wordt er volop nagedacht over een eventuele kinderwens. We zijn benieuwd of Jens dat even origineel zal aanpakken als die dag bij de lockers…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.