Valbus houdt deze week halt in Oostende

Danny Maeckelberghe (CM-vrijwilliger), Luc Windey (vrijwilliger Ziekenzorg), Jan Dhondt (seniorenbeleid Stad Oostende), Frank Jongbloet en An Casteleyn (CM Oostende), schepen Arne Deblauwe en burgemeester Jean Vandecasteele in de Valbus. © BVO
Redactie KW

Nog tot en met vrijdag 17 april kan je dagelijks op vier centraal gelegen plaatsen in Oostende een bezoek brengen aan de Valbus.

De Valbus is uitgerust met allerlei toestellen en tips, zodat de bezoeker zich beter kan wapenen tegen mogelijke valpartijen. Het initiatief gaat uit van CM, Ziekenzorg CM en geniet de steun van het stadsbestuur.

“Vooral bij senioren heeft een val soms ernstige gevolgen voor de gezondheid en het sociaal leven”, meent An Casteleyn van CM Oostende. “Daarom werkten we de campagne ‘Laat je niet vallen’ uit. Tuimelpertes kunnen meestal voorkomen worden. In de Valbus bevindt zich een brochure met tal van tips om fit en gezond te blijven, veilig te bewegen en stevig op de benen te staan. De brochure is bedoeld voor 55-plussers maar is voor iedereen nuttig”, aldus nog An Casteleyn.

De Valbus staat dinsdag 14 april aan de bibliotheek in de Wellingtonstraat, woensdag 15 april ter hoogte van AZ Damiaan in de Gouwelozestraat, donderdag 16 april bij het Bloemenuurwerk in het Leopoldpark en vrijdag 17 april aan de 3 Gapers bij het zwembad.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier