Vakbonden aan de poort van Milcobel in Langemark

De stakingspiketten aan Milcobel. © Foto RB
Redactie KW

Onder het motto ‘Trop is te veel’ deelden de syndicaal afgevaardigden van ACV en ABVV flyers uit aan de poort van Milcobel Langemark. In de bittere koude stonden zij met hun briefing om de medewerkers te overtuigen van het ‘Trop’. Het werd een hoffelijk protest waarbij iedere werkwillige vrijelijk in en uit mocht.

“Wij protesteren omdat we onze twee procent index hebben moeten inleveren. Dat de regering ons fors hogere energierekeningen doet betalen. Wat krijgen we in ruil? Werken tot 67 jaar en de landingsbanen vanaf 55 jaar zijn afgeschaft. Vooral vrouwen zijn daar de dupe van. Anderzijds spelen de werkgevers met de regering onder één hoedje. Werkgevers weigeren in het dossier van de zware beroepen rechtmatige eisen te aanvaarden. Ijsjes inpakken tot 67 jaar wie kan dat? De complexiteit en de druk van het werk maakt dat veel mensen vroeg of laat op hun tandvlees zitten. Ik kom op voor zij die 20, 30 en 40 jaar jong zijn. Zij zullen ooit ook de leeftijdsgrens van de 60 jaar overschrijden. Als daar nu geen oplossingen voor uitgewerkt worden, zijn zij straks de grote verliezer”, zegt Philippe Corneillie van ACV-Milcobel.

“Wij zijn een vakbond van overleg en oplossingen en moeten tot onze spijt vaststellen dat werkgevers en vooral de rechtse regering voor onze grieven doof blijft. Ik zie samen met zoveel anderen dat de gele hesjes terecht de hogere brandstofkosten aanklagen en het geweld niet ontwijken. Daar heeft onze en de Franse regering dan weer wel oor naar. Dat toont aan dat confrontatie loont. Mogen we vragen dat de regering en werkgevers onze eisen en vreedzaam overleg au serieux neemt?”, besluit Philippe.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier