Vakantiehuis ‘t Zoetelande in Reningelst opent tijdens coronacrisis

Charlot Merlevede en Dries Lemenu met de kinderen, Romée en Gust. (foto EF)
Redactie KW

Begin deze zomer openden Charlot Merlevede en Dries Lemenu hun 5-sterren vakantiehuis ‘t Zoetelande in Reningelst. Het is een vakantiewoning voor 21 personen. “Door de verstrengde coronamaatregelen waarbij je slechts op reis kan met je eigen bubbel van maximum 10 personen kregen we veel annulaties binnen. We hopen echt van start te kunnen gaan in het najaar.”

Zelfstandig bankagent Dries Lemenu en administratief bediende Charlot Merlevede keken samen met de kinderen Romée en Gust reikhalzend uit naar de opening van hun vakantiewoning. “Toen we in lockdown gingen in maart hadden we nog de hoop dat we de voorziene opstart zouden halen. Dit werd het niet maar we weten dat deze regio in de herfst en in de winter evenveel charmes heeft als nu in de zomer. Voor de kerst- en nieuwjaarsperiode hebben we alvast boekingen binnen. En het wordt voor deze groep zeker gezellig aan het open haardvuur.”

De naam van de vakantiewoning verwijst naar de straat waarin de voormalige hoeve gelegen is, de Zoetendaalstraat. “De naam is zeker geen knipoog naar die bekende hit over het dorp in Zeeland. We ontdekten de hoeve tijdens één van onze wekelijkse looptochten en vonden deze plaats ideaal om onze droom waar te maken.”

De hoeve heeft een rijke geschiedenis en verwijst naar het domein van de heer van Zoetendaele. “Een stukje van de omwalling is nog te zien, net als de waterloop. De laatste jaren waren hier twee broers actief als landbouwers. We hebben met respect voor het verleden de hoeve vanaf oktober vorig jaar gerenoveerd. De imposante schuur werd omgebouwd tot een ruime, luxueuze vakantiewoning die slaapgelegenheid biedt aan 21 personen, verdeeld over zes kamers. De kamers kregen elk een ‘zoete’ naam en beschikken over eigen douche, wc en lavabo.”

Dagarrangementen

Wie het huis huurt, kan zelf het verblijf invullen naar de persoonlijke wensen. “We bieden wel de mogelijkheid om de avond van aankomst een spaghetti te voorzien en doen ook graag de boodschappen voor de gasten. Later willlen we ook seminaries voor bedrijven organiseren. Ook dagarrangementen werken we graag uit voor onze gasten.” De keuze om een vakantiewoning te starten voor 21 personen is weloverwogen. “Deze regio telt heel wat gastenkamers, maar voor grote groepen is er geen groot aanbod.” (MDN)

Info: www.tzoetelande.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier