Vakantiecentrum Reigersnest viert 50ste verjaardag

50 jaar Reigersnest werd ruimschoots onder de aandacht gebracht. Op de foto herkent men van links naar rechts de huidige directeur Bart Van Kerkhoven, voorzitster Gezinsvakantie-Familiatours vzw Linda Tandt, Wouter Vanlouwe, Thérèse Heylen (de weduwe van Carlos Vanlouwe), Karl Vanlouwe, gewezen directeur Reigernest Erik De Rynck, en voorzitter Gezinsbond Frans Schotte. (Foto EDK)
Redactie KW

Zaterdag 21 maart vierde het Reigersnest met heel wat genodigden het 50-jarige bestaan van het vakantiecentrum.

Al een halve eeuw lang zorgt het vakantiecentrum Reigersnest voor sterke vakantieherinneringen en dito verhalen. Intussen werd het Reigersnest een begrip voor de streek en heel wat vakantiegangers, die er de rust van de Westkust en mooie hoekjes leerden ontdekken. Zaterdag werd in het Reigernest naar aanleiding van dit 50 jarig bestaan een groot feest georganiseerd waar vooral Linda Tandt, voorzitster van de vzw Gezinsvakantie-Familiatours vzw, en Frans Schotte, voorzitter van de vzw Gezinsbond, terugblikten en vooruit keken op de toekomst. Het grote publiek kwam ook aan zijn trekken want aan de genodigden werden voor de zomer twee weekends aangeboden voor slechts een symbolische 50 euro per persoon. De woorden waren nog niet koud of de weekends waren al volgeboekt. Door het enorme succes zal iedereen in het najaar nog twee keer de kans krijgen om voor slechts 50 euro te komen genieten. Intussen werd ook de website volledig aangepast.

40.000 overnachtingen

“We halen tussen de 35.000 en 40.000 overnachtingen per jaar”, zegt Van Kerckhoven. “De boekingen voor deze zomer lopen al aardig binnen en we liggen zelfs al voorop op onze goede cijfers van vorig jaar. Er zijn geen specifieke voorschriften om hier te verblijven, het Reigersnest is er echt voor iedereen. We willen er zijn voor alle gezinssamenstellingen, van alleenstaande papa of mama tot seniorenkoppels en alle variaties daartussen. Iedereen moet zich hier echt thuis voelen, leden en niet-leden van de Gezinsbond. Wij voeren een beleid van gelijkwaardigheid en diversiteit, zowel naar ons personeel toe, als naar onze duizenden gasten.”

“Het grootste deel van onze gasten bestaat uiteraard uit families met kinderen die kiezen voor vakantie in een omgeving waar alles op maat is van het gezinsgenot: de vrijblijvende sfeer, binnenspeeltuin, geen drankprijzen zoals op de Zeedijk, familiekamers, babybadkamers, gratis babymaaltijden, grote bar met speelhoek, enz.. Grote en belangrijke insteek: nergens in ons centrum proberen we druk te leggen op verplichte en aanwezige consumptie. Een heerlijk gevoel is het toch wel dat je gewoon in de bar mag picknicken zonder dat men iets moet kopen.”

“Enkel in de backoffice zijn verschillen te merken”, zegt de directeur. “Zo werken we als een van de enige vakantiecentra in België volledig onbeperkt samen met Steunpunt Vakantieparticipatie, waar wij tarieven met enorme kortingen aanbieden voor hen die het nodig hebben… en dat zijn steeds meer en meer mensen.”

(CJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier