Vakantiebeurs ‘Wallonië in Vlaanderen’ komt opnieuw naar Brugge

Brugs Burgemeester Dirk De fauw samen met de organisatoren van de beurs Wallonië in Vlaanderen. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Voor de 18de editie van de vakantiebeurs ‘Wallonië in Vlaanderen’ kiezen de organisatoren opnieuw voor Brugge om hun tenten op te slaan. Dit op 20, 21 en 22 maart op ‘t Zand. “Met meer dan 50 exposanten uit de vijf Waalse provincies kan de bezoeker zowel verborgen regio’s ontdekken als informatie inwinnen over klassieke trekpleisters”, zegt Bruggeling Filip Van Driessche, sinds jaar en dag organisator van deze beurs.

Wie op zoek is naar een romantisch uitje, een avontuurlijke week of misschien wel een weekend voor de hele familie in eigen land kan daarvoor heel wat ideetjes opdoen op de achttiende editie van de vakantiebeurs ‘Wallonië in Vlaanderen’. Het evenement heeft voor de achtste keer in Brugge plaats, de thuisstad van organisator Filip Van Driessche van Idee Productions.

“Ingezet op natuurbeleving”

De vakantiebeurs slaat de tenten op – letterlijk want het gaat om een tentendorp van 1.500 m² – op ‘t Zand. Je kunt er terecht vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 maart voor een pak informatie over vakantie bij onze Waalse buren. “De beurs vond voorheen nog plaats op de Groenplaats in Antwerpen en op de Grote Markt in Roeselare maar nu keren we dus terug naar Brugge, voor de achtste keer al”, zegt organisator Filip Van Driessche.

“We organiseren de beurs met steun van ‘Wallonië België Toerisme’. Met meer dan 50 exposanten uit de vijf Waalse provincies – waaronder toeristische diensten, logies en attracties – kan de bezoeker zowel verborgen regio’s ontdekken als informatie inwinnen over klassieke trekpleisters. Daarnaast zijn er animaties voorzien, onder andere in het teken van het jaar in toeristisch Wallonië; namelijk ‘Natuurlijk Wallonië’. Er wordt dus sterk ingezet op natuurbeleving, met veel nieuwe wandel- en fietsroutes maar ook kajaktochtjes op de prachtige rivieren bijvoorbeeld.”

Proef lokale specialiteiten

“Maar er is meer want ook de lekkerbekken kunnen hun hart ophalen dankzij lokale specialiteiten en streekbieren die zowel geproefd als aangekocht kunnen worden. Ik denk onder meer aan de bekende kaas van Herve, lekkere Ardeense ham én de schuimwijn die recent werd verkozen tot beste mousserende wijn ter wereld.” Traditiegetrouw kan iedere bezoeker zijn kans wagen door deel te nemen aan de tombola met mooie toeristische prijzen. De toegang tot de gehele beurs is gratis. Alle info op www.wallonieinvlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier