Vakantiebeleving dicht bij huis met 23 gloednieuwe fiets- en wandelroutes

Schepen Brecht Warnez, Peter Detavernier en Stijn Verkinderen van Woestijnzwijn en burgemeester Hendrik Verkest op een van de mooie plekjes in de gemeente. © foto Nele
Redactie KW

Het team Toerisme en Recreatie pakt deze zomer uit met 23 gloednieuwe fiets- en wandelroutes in en rond de gemeente Wingene. Deze routes werden gebundeld in een boekje dat deze week bij ieder gezin in de bus viel. De routes lopen langs horecazaken en korteketenverkooppunten.

Schepen van Toerisme en Recreatie Brecht Warnez vertelt wat meer: “Door de coronacrisis hebben vele inwoners hun gemeente en omgeving herontdekt. Aan de hand van verschillende initiatieven willen we dit vakantiegevoel dicht bij huis zo goed mogelijk vasthouden. We pakken uit met heel wat gloednieuwe fiets- en wandelroutes. Het is een divers aanbod geworden van korte en lange tochten die je alleen, met zijn twee, met vrienden of met het hele gezin kan doen. Stuk voor stuk fijne ontdekkingsparcours in onze gemeente”, weet de schepen.

Kortingsbon

De horecazaken en korteketenverkooppunten kregen het hard te verduren tijdens de verplichte coronasluiting. Een duwtje in de rug kan zeker geen kwaad. “Wij willen hen steunen na deze moeilijke periode. Deze zaken staan duidelijk vermeld in het boekje. In het infomagazine steekt een bijhorende kortingsbon die inwoners kunnen gebruiken wanneer ze halt houden voor een lekker hapje en drankje onderweg.”

Deze actie is een samenwerking met Landelijke Gilde en Unizo Wingene-Zwevezele en maakt deel uit van ‘Ik zomer West-Vlaams’ een initiatief van Provincie West-Vlaanderen.

Fotozoektocht

In samenwerking met Woestijnzwijn zijn er dit jaar ook de fotozoektochten ‘Zomerzoeken’. “Maar liefst 48 kilometer fiets- en zoekplezier gegarandeerd”, verduidelijken Peter Detavernier en Stijn Verkinderen van Woestijnzwijn. “Deze keer steken we de gemeentegrenzen over en verkennen we ook omliggende gemeentes.” Wie vóór 1 september het antwoordformulier indient, maakt kans op een hoofdprijs van 750 euro of een andere prijs.

Wie nog meer wil ontdekken in de gemeente kan gebruikmaken van de toeristische infostand. Aan de hand van drie infozuilen, die uitgerust worden met tablets, kunnen toeristen de mooiste plekjes van de gemeente vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier