Vakantiebabbels stemmen schepen gelukkig

Schepen Angelique Declercq , tweede van links, met Natascha Devos, Pascal Heytens, Miriam El Idrissi en Emilie Vandenheede. Op de voorgrond een groep kinderen die deelnam aan de vakantiebabbels. © WO
Redactie KW

Elk jaar organiseert het team schoolopbouwwerk van de CAW Zuid West-Vlaanderen in de laatste week van de grote vakantie een taalkamp in Menen. Een week waarin op speelse, creatieve en ontspannende manier aan taalstimulering wordt gedaan voor kwetsbare kinderen van de derde kleuterklas.

“De Vakantiebabbels hebben me echt blij gemaakt, het is de reden waarom ik in de politiek stapte”, lacht schepen Angelique Declercq. “Iedere keer als we maatschappelijke problemen van concrete mensen detecteren en structurele oplossingen aanbieden word ik herinnerd waarom ik mijn ambt uitoefen.”

Het covid-19 virus zorgde de voorbije maanden voor een enorme impact, in het bijzonder op de kinderen uit kwetsbare gezinnen die moeilijker te bereiken waren via online kanalen. Daarom werd dit jaar de werking uitgebreid en hielp de stad een helpend handje. Nu werd er gewerkt over twee weken in plaats van één week. Er namen 128 kinderen aan deel, tegenover 40 kinderen de voorbije jaren en dit jaar waren de Vakantiebabbels niet enkel voorbehouden voor de kinderen van het derde kleuter maar van het derde kleuter tot het derde leerjaar met locaties in De Kleine Prins Menen, Hoeve Delaere in Lauwe en de Jeugdhemen in Rekkem.

101 nationaliteiten

“Menen telt 101 nationaliteiten en één op de vier kinderen krijgt thuis geen Nederlands te horen. Daarnaast word één kind op vijf in Menen geboren in een kansarm gezin. Daarom zijn de Vakantiebabbels zo belangrijk. Onze eerste ervaringen kunnen alvast als positief beschreven worden, de sfeer op alle locaties zat goed en de kinderen hebben het duidelijk erg naar hun zin”, zegt de schepen. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier