Vader van de Paulusfeesten in Oostende in huwelijksbootje gestapt

© RL
Redactie KW

Iwein Scheer, de legendarische uitbater van ‘t Kroegske op het al even vermaarde Pauluspleintje, is op zijn 78ste voor de tweede keer gehuwd.

De ‘vader’ van de Paulusfeesten had donderdag al op het stadhuis officieel zijn jawoord gegeven aan zijn vriendin Renee, maar feesten deed het kersverse paar zaterdag, samen met een massa volk. Iedereen – werkelijk ie-der-een – was uitgenodigd en het viel niet te tellen hoeveel mensen daar op in waren gegaan, zo talrijk waren vrienden, kennissen en sympathisanten komen opdagen.

“We wilden er een gezellige bedoening van maken en zoveel mogelijk mensen laten delen in ons geluk, maar zo’n geweldige sfeer hadden we toch niet meteen verwacht”, lachte de bekende bruidegom. Iwein, tien jaar geleden bedacht met de Cultuurprijs van de stad Oostende en bezieler van het cultuurevenement Pauluskleintje, en echtgenote Renee waren duidelijk geroerd door de blijken van sympathie. Als dank trakteerden ze de aanwezigen onder meer op drie geroosterde schapen, hele sloten drank en diverse muziekoptredens. Het feest startte om 14 uur, maar twaalf uur later was de denderende ambiance nog niet uitgedoofd…

(RL/foto RL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier