Vader (49) van vijf kinderen wordt onwel en sterft op familievakantie

Vicky Tuyttens met Koen Wullaert die onverwacht overleed op vakantie in Spanje: "Een dag niet gelachen, was een dag niet geleefd voor Koen". © gf
Philippe Verhaest

De bekende Wingenaar Koen Wullaert is op vakantie in Spanje plots overleden. Hij werd onwel in zijn vakantieverblijf in Cap Salou en is in het ziekenhuis overleden. De 49-jarige man laat vijf kinderen en zijn partner Vicky Tuyttens na. “Het is onwezenlijk dat Koen niet meer bij ons is”, zegt ze. “We zullen hem enorm missen.”

Wat een schitterende gezinsvakantie moest worden, is uitgedraaid op een nachtmerrie. Dinsdag 13 augustus vertrok Koen Wullaert, die in oktober zijn vijftigste verjaardag zou vieren, samen met zijn partner Vicky Tuyttens (36) en de kinderen Joren (8), Ayden (8) en Shania (17) naar hun vaste vakantiebestemming in Cap Salou.

“We waren klaar voor twee weken genieten van elkaar en het goeie weer”, reageert Vicky. “Per auto ging het richting onze overnachtingsplaats in Frankrijk en woensdag 14 augustus kwamen we in Spanje aan. Diezelfde dag nog kreeg Koen erg veel last van pijnlijke benen en raakte hij enorm hees. De vermoeidheid van de lange autorit, dachten we allebei, maar daags nadien voelde hij zich nog slechter. Ik moest mijn man zelfs ondersteunen om te wandelen.”

Hij ádemde voetbal, maar zijn gezin kwam altijd op de eerste plaats

Vicky belde een tweetalige kennis in Cap Salou op en die belde de hulpdiensten. “Maar ze weigerden te komen omdat de situatie volgens hen niet ernstig genoeg was”, zucht ze. “Die nacht van donderdag op vrijdag hebben we amper geslapen en vrijdagochtend om 7 uur heb ik meteen een internationale artsenpraktijk gebeld. Een dokter kwam Koen in ons appartement onderzoeken en besloot om hem meteen naar het universitair ziekenhuis van Tarragona over te brengen.”

Tien jaar samen

Daar werd Koen verder onderzocht, maar zijn gezondheidstoestand ging zienderogen achteruit. “Ondertussen waren mijn zussen Kelly, Jill, Wendy en haar partner Annelies ook naar Cap Salou afgereisd om me te steunen, maar op zondagochtend 18 augustus om 9.45 uur is Koen jammer genoeg overleden”, treurt Vicky, die in het wzc Amphora in Wingene werkt. “Een dag eerder waren we tien jaar samen en dat zouden we gezellig vieren op restaurant. Het heeft niet mogen zijn…”

Koen Wullaert wilde samen met zijn partner Vicky Tuyttens en de kinderen Joren, Ayden en Shania een prachtvakantie beleven.
Koen Wullaert wilde samen met zijn partner Vicky Tuyttens en de kinderen Joren, Ayden en Shania een prachtvakantie beleven.© gf

Zaterdag konden de kinderen Koen nog bezoeken in het ziekenhuis en daar is Vicky dankbaar voor. “Zo hebben ze nog afscheid kunnen nemen van hun (plus)papa, al hadden we onze reis compleet anders voorgesteld. We waren van plan om een zalige periode te beleven, maar zijn zonder onze grote houvast moeten terugkeren. Dat voelt niet juist aan.”

Koen was al vele jaren een gewaardeerde kracht bij Detavernier Fuels in Wingene, waar hij als vrachtwagenchauffeur aan de slag was. “Een keiharde werker”, zegt Vicky. “Iemand die met plezier een uurtje extra klopte, altijd met zijn gezin in het achterhoofd. Hij stond ook erg positief in het leven. Een dag niet gelachen, was een dag niet geleefd, volgens Koen. Zijn gevoel voor humor was fantastisch. De keren dat hij me de slappe lach heeft bezorgd, zijn amper te tellen. Hij had ook het hart op de juiste plaats. Koen wilde voor iedereen goed doen en zou altijd hulp geboden hebben. Een gouden kerel, zo kan ik hem nog het best van al omschrijven.”

Mijn grote houvast had een hart van goud

Ook in Wingene zelf was Koen geliefd. Hij was jarenlang actief bij KVC Wingene, waar hij nog in het eerste elftal gevoetbald had, en fungeerde de voorbije vier seizoenen opnieuw als jeugdtrainer. “Voetbal was zijn grote passie. Ook bij de studaxen van Meulebeke heeft hij nog gevoetbald en samen trokken we naar zo goed als elke wedstrijd van Wingene, zowel thuis als op verplaatsing. Hij ádemde voetbal, maar zijn gezin kwam altijd op de eerste plaats.”

Vicky zal vooral de kleine momenten met Koen missen. “Die leutige opmerkingen van hem, maar ook het feit dat hij mijn grote steun en toeverlaat was… Na een zware dag stond hij altijd klaar voor me. Nu vallen wij plots weer alleen en moeten we onze rots in de branding afgeven. Weet je waar ik altijd erg van kon genieten? Samen op televisie naar het voetbal kijken. Club Brugge stond samen met Wingene voorop, maar Koen genoot van elke mooie wedstrijd.”

Een minuut stilte

Vrijdagochtend 23 augustus wordt Koen naar België gerepatrieerd. “We hopen de uitvaart eind volgende week te laten plaatsvinden. Zaterdag 31 augustus wordt de eerste competitiewedstrijd van KVC Wingene aan Koen opgedragen. Er zal een minuut stilte gehouden worden. Dat wordt lastig, maar Koen verdient meer dan wie ook een prachtig eerbetoon. We zullen hem enorm missen.”

(Lees verder onder de foto)

Koen was jarenlang actief bij KVC Wingene, waar hij nog in het eerste elftal gevoetbald had, en fungeerde de voorbije vier seizoenen opnieuw als jeugdtrainer.
Koen was jarenlang actief bij KVC Wingene, waar hij nog in het eerste elftal gevoetbald had, en fungeerde de voorbije vier seizoenen opnieuw als jeugdtrainer.© gf

Koen en Vicky zijn samen de ouders van Joren en Ayden, uit een eerdere relatie heeft hij nog een zoon en een dochter: Tiemen (22) en Fiebe (20). Koen was ook de pluspapa van Shania.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier