Vaccinatiecentrum ISO in Izegem pakt uit met lokale motivatiecampagne ‘De eindmeet is in zicht”

-V.l.n.r. burgemeester Bert Maertens, verantwoordelijke vaccinatiecentrum Iso Anton Jacobus en Diederik Pattyn. (foto Frank)© Frank Meurisse
-V.l.n.r. burgemeester Bert Maertens, verantwoordelijke vaccinatiecentrum Iso Anton Jacobus en Diederik Pattyn. (foto Frank)© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De vaccinatiecampagne in Vlaanderen schakelt stilaan een versnelling hoger. Binnen enkele weken mag de brede bevolking hun uitnodigingsbrief verwachten. Om hun inwoners extra te motiveren om zich te laten vaccineren, zetten de stad Izegem en de gemeenten Ingelmunster, Ledegem en Lendelede een motivatiecampagne op poten.

Vorige week kregen 2.120 mensen een vaccin in Vaccinatiecentrum ISO. In de week van 3 tot 9 mei worden er 3.355 prikken gezet. Binnen enkele weken is ook de brede bevolking aan de beurt. Om hun inwoners extra te motiveren om zich te laten vaccineren, bundelden de stad Izegem en de gemeenten Ingelmunster, Ledegem en Lendelede de krachten. Het resultaat is een lokale motivatiecampagne met vier (lokaal) bekende sporters in de hoofdrol: Izegemnaar Marith Vanhove (vice-europees kampioene wegwielrennen), Ingelmunsternaar Dieter Callewaert (keeper SV Ingelmunster), Ledegemnaar Patricia Delvael (fervent loopster) en Lendeledenaar Rony Vanmarcke (voormalig coach nationaal jeugdwielrennen).

De vier vaccinatie-ambassadeurs roepen de inwoners op om zich te laten vaccineren en om nog even vol te houden. Dit doen ze door allen dezelfde boodschap te verkondigen: ‘de eindmeet is in zicht. Bedankt om je te laten vaccineren’.

Marith Vanhove (18) uit Izegem is vice-europees kampioene wegwielrennen en het jongste gezicht van de campagne. Ze studeert Moderne Talen aan de Topsportschool en rijdt voor de Nederlandse ploeg WV Schijndel. Als topsporter kijkt ze reikhalzend uit naar een wereld zonder coronamaatregelen: “Ik kijk ernaar uit om terug een mooie koers te kunnen rijden en te doen wat ik graag doe: ten volle genieten van het leven én mijn sport. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe meer kans dat we terug een ‘vrij leven’ kunnen krijgen.”

Dieter Callewaert, doelman bij SV Ingelmunster, is het Ingelmunsterse gezicht van de campagne. Hij kijkt ernaar uit om binnenkort opnieuw de trainingen en wedstrijden te kunnen hervatten: “Het zou leuk zijn om volgend voetbalseizoen opnieuw op een normale manier te kunnen starten.” Dieter is sportleerkracht in een lagere school en komt dus met heel wat kinderen in contact. “Natuurlijk hou ik zoveel mogelijk afstand, maar ik zal toch opgelucht zijn als we als leerkracht beschermd zijn. Zo kunnen wij weer lesgeven zoals het hoort en contact hebben met onze leerlingen.”

De campagnebeelden verschijnen deze week overal in het straatbeeld van de vier gemeenten. De campagnegezichten pronken op spandoeken, banners en de verschillende sociale mediakanalen. Er werden ook video’s opgenomen waarin de sporters vertellen wat ze het meest missen en waar ze meest naar uitkijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.