Vaccinatiecentrum in Bredene is opgebouwd

In het MEC Staf Versluys zullen inwoners van Bredene en De Haan gevaccineerd kunnen worden.© MM
In het MEC Staf Versluys zullen inwoners van Bredene en De Haan gevaccineerd kunnen worden.© MM
Redactie KW

Het vaccinatiecentrum in Bredene is opgebouwd. Een week nadat werd beslist om een centrum in het MEC Staf Versluys in te richten, heeft de evenementenzaal een ware metamorfose ondergaan. Bredene dringt er nu bij de Vlaamse overheid op aan om met De Lijn openbaar vervoer te voorzien tot aan het centrum.

Vanaf 1 februari moet het vaccinatiecentrum operationeel zijn en vanaf 15 februari moeten mensen er gevaccineerd kunnen worden. In Bredene zijn er 4 vaccinatielijnen, wat neerkomt op een capaciteit van meer dan 600 inentingen per dag. Bredene voorziet in logistieke ondersteuning, ICT en gratis parkeermogelijkheid in de nabijheid van het vaccinatiecentrum.

Voor minder-mobiele Bredenaars zal het gemeentebestuur nog een oplossing uitwerken. “Maar we dringen er bij de Vlaamse overheid op aan om met vervoersmaatschappij De Lijn rond de tafel te zitten om openbaar vervoer tot aan het vaccinatiecentrum te voorzien.”

“Een vaccinatiecentrum moet toch ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn? Ongetwijfeld zal deze vraag ook vanuit andere vaccinatiecentra worden gesteld. Het zou goed zijn mocht de Vlaamse overheid De Lijn kunnen overtuigen van het algemeen belang en van een (betaalbare) regeling uit te werken”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A).

Ook voor inwoners uit De Haan

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving besliste de hogere overheid dat alle bewoners uit Oostende naar het Kursaal moeten voor een vaccin. Bredene kwam ondertussen in onderling overleg overeen dat in het vaccinatiecentrum in het Staf Versluyscentrum ook alle inwoners van groot-De Haan kunnen worden gevaccineerd.

“We hebben een goede verstandhouding met De Haan, we zitten trouwens in één politiezone samen. De beslissing was dan ook snel genomen.”

Vrijwilligers nog altijd welkom

Om het vaccinatiecentrum in te richten, wil het gemeentebestuur in samenspraak met de Eerstelijnszone zoveel mogelijk een beroep doen op vrijwillige hulp van vooral verpleegkundigen. Maar ook wie zijn steentje wil bijdragen in de administratieve ondersteuning is welkom.

Wie wil helpen, kan contact opnemen met het gemeentebestuur op het nummer 059 56 19 60 of via info@stafversluyscentrum.be. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.