VABI Roeselare spant 50 meter lange wasdraad over speelplaats

©Mike Kemp Getty Images/Tetra images RF
©Mike Kemp Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

VABI Roeselare heeft een 50m lange wasdraad gespannen over hun speelplaats. Dit doen ze om aandacht te vestigen op het watertekort/waterverspilling in de wereld, maar ook in de alledaagse huishoudens. Op maandag 22 maart 2021 doet VABI mee aan de Wereldwaterdagschool.

Voor Wereldwaterdag zamelt VABI T-shirts in en vrolijken ze hun speelplaats op met een reuzewasdraad. Na 22 maart wordt de was afgehaald en bezorgen ze de T-shirts een 2de leven. Hiermee wil de school de leerlingen warm maken om ook eens 2de handskledij te kiezen. Voor deze kledij wordt er geen enkele druppel drinkwater verspild.

De productie van 1 nieuwe T-shirt vraagt 2700 l drinkbaar water, dat staat gelijk aan 7 uur onder de douche. Zo wil VABI de leerlingen sensibiliseren over de waterproblematiek en hen duidelijk maken dat ze ook deel van de oplossing kunnen zijn. Leerlingen van het 2de middelbaar zorgden ook tijdens de lessen voor wat extra info en hebben de hele school voorzien van allerlei feiten en weetjes rond drinkwater.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.