Uylenspieghel uit Ingelmunster heeft nieuwe komedie klaar

Eliza Bruneel (links) en Hanne Denturck (rechts) zijn twee nieuwkomers bij Uylenspieghel. Ook Eva Debruyne poseert op deze foto. © (foto FODI)
Redactie KW

Op zaterdagavond 23 november wordt de eerste van vijf toneelvoorstellingen rond ‘Milleke van Heule’ opgevoerd in zaal De Wante in de Gentstraat. Dit jaar spelen Hanne Denturck en Eliza Bruneel voor de eerste keer mee.

Toneelkring Uylenspieghel pakt uit met een nieuwe komedie. Voor dit najaar kozen ze voor Milleke van Heule, van auteur Hilda Vleugels in een regie van Francis Verhaeghe. Hij neemt de hele cast op sleeptouw om een mooi stuk aan het publiek te kunnen aanbieden. Regisseur Verhaeghe debuteerde in 1983 bij Uylenspieghel met Het lijk is zoek. Sindsdien regisseerde hij al een 15-tal stukken. De bekendste stukken zijn De filosoof van Hagem en Gekke Bompas. In de andere producties van Uylenspieghel wist Francis ook altijd een guitige of amusante noot te leggen. Dit jaar komt er ook een surprise om het hoekje kijken, maar dat toont hij liever zelf op een van de voorstellingen.

nieuwe meid

Waarover gaat het blijspel dan? Dierenarts Cathy Van Doren woont bij haar moeder – die mannen haat – en bij een vrolijke grootmoeder. Wanneer de meid hysterisch wordt, vragen ze via een interimbureau een nieuwe meid. Milleke – een volkse goedzak – meldt zich daarvoor aan. Hij wordt noodgedwongen aangenomen, maar krijgt een superstreng huishoudreglement voorgeschoteld : slechts drie gebroken potten en hij wordt de laan uitgestuurd. Bij de grootmoeder staat Milleke meteen in de gunst, maar met de moeder van Cathy wil het niet boteren. Toch zal Milleke er meer dan drie weken werken en het ene na het andere probleem oplossen…

Dit jaar staan Hanne Denturck en Eliza Bruneel voor de eerste keer op het podium. Met Hanne Descan en Anna Olivier is ook de jeugd paraat. De andere acteurs en actrices zijn Dieter Quagebeur, Hannes Van Damme, Heidi Decock, Leontien Verstraete, Christine Maes, David Derammelaere, Evelien De Bel en Nico Carlier. (Patrick D.)

Speeldata in De Wante, Gentstraat 238 : zaterdag 23 november (20 uur), zondag 24 november (18 uur), vrijdag 29 november (20 uur), zaterdag 30 november (20 uur), zondag 1 december (18 uur). Eén kaart kost 8 euro per persoon. Studenten, 60+ en leden opendoek : 7 euro per persoon. Bestellen bij Nadine op 051 81 23 50 – 0478 61 35 83 of bij de leden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier