Urban Run in Ardooie ten voordele van Kom op tegen Kanker

© foto JC
Redactie KW

Zaterdagnamiddag was er een ongeziene drukte in de Ardooise apotheek. Geen plotseling virus. Maar apotheek Vandeweghe was een van de vele locaties in het centrum van de gemeente die aangedaan werd door de Urban Run.

De Urban Run was al aan de derde editie toe en wordt georganiseerd door de vrije basisschool de Boomgaard en het Instituut der Heilige Kindsheid ter ondersteuning van ‘Team Lucrèce’. De kinderen en schoonkinderen van Lucrèce Verhelle, de juf die overleed aan kanker, zetten zich al drie jaar in voor Kom op tegen Kanker. Ze organiseren deze Urban Run om centen bijeen te brengen ten voordele van de organisatie. Met de opbrengst van deze looppartij door de gemeente kunnen ze starten in de 100 kilometer tegen kanker.

Rika Depreiter legt uit: “Het initiatief van Team Lucrèce werkt aanstekelijk. In 2018 gingen ze met één team naar de 100 kilometer. Vorig jaar waren er al vier Ardooise teams. En straks zullen ze met vijf teams van vier lopers starten in de editie 2020. Met dank aan de vele deelnemers die voor onze urban run een vrijwillige bijdrage overhadden.”

Doorheen alle openbare gebouwen

De Urban Run is geen gewone stratenloop. Zowat alle openbare gebouwen in de gemeente werden lopend of wandelend bezocht. Men doorkruiste ook het Bockor Café, de Groende Dreve, de Argenta bank, Residentie Hardoy… Het nieuwe parcours van zeven kilometer ging tot aan de sportinstallaties van de Ark en het bedrijf Sioen.

Indrukwekkend was ook de sereniteit bij de start. De meeste deelnemers hebben in hun onmiddellijke omgeving wel iemand die met kanker te maken heeft. “En om die mensen ook moreel te steunen, doen wij het“, zegt Siegfried Feys, de zoon van Lucrèce die eveneens de loopschoenen aanbindt en straks de veertig kilometer loopt in de 100 kilometer tegen kanker.

(JM/ foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier