Urban Move dwars door bedrijvenzone in Izegem

De organisatoren van de Urban Move in Izegem komen heel creatief uit de hoek. (foto Frank) © (foto Frank)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De Urban Move is op zondag 23 september aan de derde editie toe. De beleefloop- en wandeling lokte vorig jaar nog 4.000 toeschouwers en de Izegemse sportdienst hoopt dit keer op minstens evenveel deelnemers. De start ligt aan het Frunpark en van daar kronkelt het parcours zich langs liefst 18 bedrijven. Een van de blikvangers is het beklimmen van de 12 verdiepingen tellende kantoortoren van Skyline Park.

De Urban Move vertrok voor zijn eerste editie nog vanuit het Blauwhuispark en de tweede had het plein voor cultuurhuis De Leest als uitvalsbasis. “We willen telkens andere hoeken van Izegem belichten”, vertelt Stijn Werbrouck van de sportdienst. “Zo willen we de komende jaren eens vertrekken vanuit de Bosmolens, Emelgem en Kachtem. Dit keer kiezen we voor het Frunpark en van daaruit gaat het richting de bedrijvenzone die daar ten westen van ligt. Onderweg passeren wandelaars en lopers door en langs 18 bedrijven. Zo leren ze die ook eens op een andere manier te kennen en voor de bedrijven is het een leuke manier om via dit sportief evenement naar buiten te treden.”

Van het Frunpark gaat het naar autohandelszone Minerva. Daar lopen deelnemers door Campirama, garage Dochy en autobedrijf Verfaillie. Het gaat van daar richting houthandel Haverbeke, Gasquet, Handsaeme Machinery, garage Naeyaert en Six tot aan Skyline.

274 treden

“Daar wachten de 274 treden van Skyline Park”, weet Stijn. “Een fikse uitdaging, maar wel leuk om dit nieuw gebouw eens te leren kennen. Het parcours is overigens ook rolstoel- en buggyvriendelijk. Die mensen kunnen in Skyline dan de lift nemen.” Van Skyline gaat het naar Boucherie, Driessens, Heritage, Decor Clarysse, Werbrouck, Omniterm, garage Vanhulle, DMI, Autoparts Stekelorum en All-In Fitness. “Op verschillende locaties zullen er dj’s plaatjes draaien, maar er kan ook een liveband spelen of een fanfare voor ambiance zorgen”, gaat Stijn verder. “De bedrijven zelf geven invulling aan de passage en beloven telkens iets leuks.”

De Urban Move steunt het goede doel. De opbrengst wordt verdeeld onder het Kinderkankerfonds, de vzw Steunfonds voor Metabole Ziekten en de vzw Chicks for Muco. Starten gebeurt om 13 of 14 uur met de Urban Move, een wandeling van acht kilometer. Om 16 uur kunnen de lopers tijdens de Urban Move hetzelfde parcours afleggen. Tussendoor is er nog een loop waarbij ouders en kind samen een korter parcours van 5 km kunnen afleggen.

Nieuw is de mogelijkheid om te ‘ploggen’. Het gaat om een uit Zweden afkomstige trend waarbij je tijdens het joggen zwerfvuil kan rapen. Wie dat wil doen, kan meer info verkrijgen aan de infostand aan de start op het Frunpark. De Handbalclub van Izegem zal er die dag ook een eet- en drankdorp uitbaten. De eerste 1.000 deelnemers aan de Urban Move en Urban Walk krijgen een gratis looptasje van Skyline. (vadu)

Inschrijven kan enkel de dag zelf, vanaf 12 uur ter plaatse. Info: urbanmove.izegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier