Urban Art moet van Roeselare een kleurrijkere stad maken

Redactie KW

Roeselare wil meer en meer inzetten op het bruisende karakter van de stad, waar jongeren kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Dat engagement willen ze onder meer concreet maken met het project Urban Art.

Roeselare moet een bruisende stad zijn waar jongeren en kinderen een plaats krijgen om zich te ontplooien. “Dat willen we doen met het project Urban Art”, vertelt schepen Michèle Hostekint. “Urban Art als kunstvorm en methodiek leent zich uitstekend om het openbaar karakter van de stad vorm te geven. Dat werd al meermaals bewezen ten tijde van Villa Vanthilt.”

Daarom doet de stad een oproep naar kinderen en jongeren tot 30 jaar om projecten in te dienen. “Individuen of verenigingen die bruisende ideeën hebben zijn altijd welkom. Twee keer per jaar selecteren we dan een project dat in de openbare ruimte uitgewerkt kan worden, met logistieke steun van de stad.”

Er zijn dit moment al een aantal pilootprojecten, onder andere met de jongeren van vzw Onze Kinderen en de leerlingen van het VTI Roeselare. “Kristof Santy zal enkele glasbollen in de stad aanpakken en wat meer kleur geven, op die manier hopen we dat de mensen er ook meer respect voor hebben en wie weet kunnen we zo ook het zwerfvuil verminderen.”

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.