De jongen was in Oostende op stap met zijn ouders toen hij omstreeks 14 uur uit het zicht van zijn ouders verdween. "Om 14.30 uur maakten de ouders melding van de verdwijning bij de strandredderspost. Daarop werd de politie verwittigd. Er werd meteen een zoekactie opgestart maar dat bleef zonder resultaat", legt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie uit.

"Om 15.30 uur werd de procedure drenkeling in gang gezet. Dat wil zeggen dat de zoekactie ter plaatse gecoördineerd wordt en dat zowel politie, brandweer, als strandredders en een NH-90 helikopter worden ingezet. Daarnaast moeten ook alle mensen de zee uit om de zoekactie te vergemakkelijken." Om 18.50 uur was de jongen nog steeds niet terecht. Daarom vroeg de politie de medewerking van de burgers.

De politie vroeg aan iedereen om mee te helpen uitkijken naar de jongen. De ouders van de jongen werden weggebracht van de zeedijk. Burgemeester Tommelein liet weten dat de redders een lint zouden vormen en de vloedlijn gaan aflopen, in de hoop het jongetje terug te vinden, wat om kwart voor acht dus ook gebeurde.

(JRO/PL)

De jongen was in Oostende op stap met zijn ouders toen hij omstreeks 14 uur uit het zicht van zijn ouders verdween. "Om 14.30 uur maakten de ouders melding van de verdwijning bij de strandredderspost. Daarop werd de politie verwittigd. Er werd meteen een zoekactie opgestart maar dat bleef zonder resultaat", legt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie uit. "Om 15.30 uur werd de procedure drenkeling in gang gezet. Dat wil zeggen dat de zoekactie ter plaatse gecoördineerd wordt en dat zowel politie, brandweer, als strandredders en een NH-90 helikopter worden ingezet. Daarnaast moeten ook alle mensen de zee uit om de zoekactie te vergemakkelijken." Om 18.50 uur was de jongen nog steeds niet terecht. Daarom vroeg de politie de medewerking van de burgers. De politie vroeg aan iedereen om mee te helpen uitkijken naar de jongen. De ouders van de jongen werden weggebracht van de zeedijk. Burgemeester Tommelein liet weten dat de redders een lint zouden vormen en de vloedlijn gaan aflopen, in de hoop het jongetje terug te vinden, wat om kwart voor acht dus ook gebeurde.(JRO/PL)