UPDATE – Vermiste jongen (8) in Oostende terecht na zoektocht van meer dan zes uur

© JRO
Redactie KW

In Oostende werd woensdag rond 14.30 uur een zoekactie opgestart naar een achtjarig jongetje uit Luik. De jongen werd omstreeks 19.45 uur aangetroffen op 2,4 kilometer van waar hij verdween. Volgens de politie lag hij te slapen op het strand van Mariakerke. De jongen werd met zijn ouders herenigd in het politiecommissariaat.

De jongen was in Oostende op stap met zijn ouders toen hij omstreeks 14 uur uit het zicht van zijn ouders verdween. “Om 14.30 uur maakten de ouders melding van de verdwijning bij de strandredderspost. Daarop werd de politie verwittigd. Er werd meteen een zoekactie opgestart maar dat bleef zonder resultaat”, legt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie uit.

“Om 15.30 uur werd de procedure drenkeling in gang gezet. Dat wil zeggen dat de zoekactie ter plaatse gecoördineerd wordt en dat zowel politie, brandweer, als strandredders en een NH-90 helikopter worden ingezet. Daarnaast moeten ook alle mensen de zee uit om de zoekactie te vergemakkelijken.” Om 18.50 uur was de jongen nog steeds niet terecht. Daarom vroeg de politie de medewerking van de burgers.

De politie vroeg aan iedereen om mee te helpen uitkijken naar de jongen. De ouders van de jongen werden weggebracht van de zeedijk. Burgemeester Tommelein liet weten dat de redders een lint zouden vormen en de vloedlijn gaan aflopen, in de hoop het jongetje terug te vinden, wat om kwart voor acht dus ook gebeurde.

(JRO/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier