UPDATE: Verkoopsters van Oostendse Vistrap opgelucht dat ze mogen open blijven

De Oostendse vistrap mag openblijven tot grote opluchting van Sabine Vandenberghe van 0.62 Dini. die woensdagmorgen nog wat garnalen aanvulde en hoopte op een betere verkoop. (Foto PETER MAENHOUDT)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Oostendse Vistrap blijft, ondanks de strenge maatregelen opgelegd door de regering, gewoon open.

“Vallen we onder openbare markten of onder voeding? We weten het niet”, klinkt het. “Als we onder openbare markten vallen, dan zijn we genoodzaakt te sluiten. Vallen we onder voeding, dan zouden we in principe open kunnen blijven. Wat als we moeten sluiten? Waar moeten we dan met onze vis heen? Naar de vismijn is geen optie, want de markt is in elkaar gestuikt. We krijgen amper nog iets voor onze vis.”

UPDATE: Verkoopsters van Oostendse Vistrap opgelucht dat ze mogen open blijven
© JRO

Het stadsbestuur beraadde zich woensdagmorgen nog over de strenge maatregelen en daarbij kwam ook de Vistrap aan bod. Kort voor 12 uur kwam dan het verlossende nieuws. “De Vistrap kan inderdaad open blijven”, vertelt bevoegd schepen Charlot Verkeyn (N-VA). “Even was het niet duidelijk of de Vistrap effectief onder een openbare markt viel of onder een ingesloten markt. Daardoor was er ook onduidelijkheid of de Vistrap al dan niet kon open blijven. Ondertussen werden de verkoopsters ingelicht dat ze toch kunnen open blijven.” (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier