Unizo-voorzitster Ann Coussement kiest voor Overleie: “Een buurt met karakter”

Ann Coussement: “Overleie heeft mijn hart gestolen.”© (Foto TV)
Ann Coussement: “Overleie heeft mijn hart gestolen.”© (Foto TV)
Redactie KW

Ann Coussement uit Kortrijk is naast voorzitster van Unizo Kortrijk ook bezieler en oprichtster van studie- en consultancybureau Re-Mind op Overleie. Haar favoriete plekje kan je dan ook vinden aan de Leie. “Het is moeilijk kiezen, maar Overleie heeft mijn hart gestolen”, verduidelijkt Ann.

“Niet alleen koos ik bewust voor deze locatie voor mijn zaak, maar het is ook een buurt met karakter waar werk en wonen elkaar vinden. De cohesie die je er vindt, zorgt voor een unieke sfeer niet ver van de stadskern”, aldus Coussement. Ook Stad Kortrijk wil Overleie meer op de kaart zetten door het activiteitenaanbod uit te breiden tot over de oude stadsvesten. “Het is eveneens een hippe buurt waar buurtbewoners, ondernemers en investeerders elkaar weten te vinden. Daardoor is er een unieke beweging onder de woningen, ateliers, winkels en beluiken”, weet Ann ons te vertellen. “De Kien en Eandis zijn daar maar een voorbeeld van. Hoewel dit grote bedrijven zijn, blijft de sfeer toch optimaal om hier te vertoeven langs de Leie.”

Het is een hippe buurt waar bewoners en ondernemers elkaar vinden

Stad Kortrijk bouwt ondertussen verder aan de samensmelting met Overleie. Een aparte fiets- en wandelburg moet de verbinding verbeteren voor de zwakke weggebruikers en de overstap aantrekkelijker maken. “Die brug zal zeker een meerwaarde bieden wanneer de Budabrug openstaat voor het waterverkeer. Daarnaast wordt ook de omgeving aangepakt en groener gemaakt. Een win-win dus”, besluit Ann Coussement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.