Unizo Roeselare schenkt handgel aan zelfstandige thuisverpleging

Op de foto zien we Francis Blomme (bestuurslid Kring Zelfstandige Verpleegkundigen Midden-West-Vlaanderen), Kristof Naert (Naert Chauffage) die voor het transport zorgde, Isabel Lapeirre (Lapeirre Woningbouw, voorzitter Unizo Roeselare) en Bart Verstraete (ondervoorzitter) die de nodige contacten legde. © GF
Redactie KW

Ondernemersorganisatie Unizo Roeselare vond het belangrijk te kijken waar ook zij een steentje konden bijdragen in deze coronacrisis. Dat deden ze door 720 flessen handgel te schenken aan zelfstandige thuisverplegers- en verpleegsters.

“We hoorden dat bij zelfstandige verpleegkundigen er nog nood was aan ontsmettende handgel, naast mondmaskers en shorten”, aldus voorzitter Isabel Lapeirre van Unizo Roeselare. “Teamwork binnen het Unizobestuur zorgde ervoor dat we snel een palet van meer dan 500 liter ontsmettende alcoholgel op de kop konden tikken. We haalden de palet zelf op bij het bedrijf Konings in Zonhoven en vrijdagmiddag overhandigden we die gratis aan Francis Blomme, bestuurslid van de Kring Zelfstandige Verpleegkundigen Midden-West-Vlaanderen.

Op paaszaterdag zal de handgeld verdeeld worden aan de meer dan 130 leden van Kring. De volgende dagen bekijkt Unizo Roeselare of ze nog acties kan opzetten. “Het is nu oltegoare, zou onze burgemeester zeggen”, aldus Isabel Lapeirre. “Dank aan iedereen uit de zorg voor zijn uitzonderlijke inzet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier