Unizo Kortemark wil lokaal winkelen nog meer stimuleren

V.l.n.r. herkennen we Mike Wittouck, Amber Bastoen, Debbie Hebbelinck, Laure Petitqueux, Ivan Kimpe, Mieke Baert, Heidi Vandenbroucke, José Decleir, Trui Spruytte, Rika Dobbelaere en Laurens Vandewalle. (foto JDK)
Redactie KW

Collega-ondernemers ontmoeten, netwerken, een ondernemersvriendelijk beleid voeren, een sterk handelscentrum maken in Kortemark, dat is waar het Kortemarkse Unizoteam voor staat. Jammer genoeg moesten ze al hun activiteiten afblazen, maar toch kijken ze, met heel wat plannen in het achterhoofd, hoopvol naar de toekomst.

“Het is me wat”, zucht Ivan Kimpe. Hij deelt de voorzittersstoel van Unizo Kortemark met Heidi Vandenbroecke. “Normaal gezien organiseren we twee keer per jaar een ondernemerscafé, maar de in maart geplande editie hebben we op de vooravond van de nationale lockdown wijselijk geannuleerd. Voor alle ondernemersvrouwen hadden we in april ook een avondje met Ingeborg gepland, maar onze women only is niet doorgegaan om dezelfde bekende reden. Unizo@bar la gare, waarmee we toch altijd een 400 man op de been brengen, komt er deze zomer ook niet en hoogstwaarschijnlijk zullen we Kortemark Verwent op 26 september ook moeten afblazen. Voorlopig schuiven we dit event door naar volgend jaar.”

Eat, meet & drink

“Gelukkig contacteerde de gemeente ons of we met ons team de Secret Garden Sessions in de tuin van de oude pastorie konden helpen organiseren door er de catering te voorzien, afkomstig van lokale handelaars. Met veel succes kwamen Portland, Ibe en High Hi er drie geslaagde concerten spelen. Ik wil de gemeente trouwens nog eens bedanken voor de uitstekende samenwerking en die is er ook altijd geweest in niet-coronatijden.”

Het Weekend van de Klant op 3 en 4 oktober gaat wel door

“Momenteel zijn we bezig met een aantal zaken te ontwikkelen om nog meer het lokaal winkelen te stimuleren en we zijn blij te kunnen aankondigen dat het Weekend van de Klant op 3 en 4 oktober wel doorgaat. Ons event ‘Eat, meet & drink’, dat telkens plaatsvindt eind januari, hopen we ook te kunnen laten doorgaan. Vroeger gaven we een receptie in cc De Beuk, maar zo zijn er zoveel nieuwjaarsrecepties. Toen we een paar jaar geleden die receptie in een nieuw kleedje staken en hielden in een Kortemarks bedrijf, hadden we plotseling een hit te pakken. Maar plannen is moeilijk geworden in deze tijden, niet?”

Nieuw bloed

“Ik deel het voorzitterschap met Heidi Vandenbroecke en ben heel content dat we in ons team ook heel wat jonge mensen hebben. Vaak hoor ik op regionale vergaderingen dat het zoeken is naar nieuw bloed, maar ik ben toch trots daar te kunnen zeggen dat we een aantal twintigers in ons team hebben, die zelf naar ons kwamen toegestapt en ons hun medewerking aanboden. Zo hebben we Laurens Vandewalle, Amber Bastoen, Laure Petitqueux en Mike Wittouck, die we nu en dan graag eens wat verantwoordelijkheid willen geven om iets te organiseren en die frisse ideeën brengen in de vereniging. We blijven in deze barre tijden ook altijd bereikbaar voor de lokale ondernemers en we staan hen met raad en daad bij. Als we zelf de oplossing of het antwoord niet kunnen aanreiken, verwijzen we door naar de specialisten van Unizo”, besluit Ivan Kimpe. (Jeffrey Dael)

UNIZO Kortemark kan je contacteren via lov.kortemark@unizo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier