Unizo Heuvelland-Mesen klinkt op het nieuwe jaar

De bestuursploeg met de voorzitter van Unizo West-vlaanderen heffen het glas op het nieuwe jaar. (foto EF)
Redactie KW

Ruim 160 ondernemers waren gisteren aanwezig op de Nieuwjaarsreceptie van Unizo Heuvelland-Mesen, onder hen ook de nieuwe directeur van Unizo West-Vlaanderen, de Wouter Blomme. “Hier praten we niet over ceo’s of managers maar over ondernemers voor ondernemers.”

Unizo West-Vlaanderen telt 88 afdelingen. “Aangezien onze provincie maar 64 hoofdgemeenten telt werken we ook met afdelingen in de deelgemeenten”, aldus Wouter Blomme. Voorzitster Marie-Paule Wydoodt had het in haar toespraak over de ondernemingszin die bij de Heuvellanders in het bloed zit. “Van de 8.000 Heuvellanders zijn er 1.200 zelfstandig. Vorig jaar waren er 109 starters, alleen al in december startten er 11. En gemiddeld per inwoner gezien telt Heuvelland de meeste horecazaken van Vlaanderen.”

De handelaars van Kemmel tikken op 2020. (foto EF)
De handelaars van Kemmel tikken op 2020. (foto EF)

Unizo Heuvelland-Mesen is ook bijzonder ondernemend geweest in 2019. “Zo organiseerden we een whiskytasting bij Patrick Lozie op de Zwarteberg, was er een opleiding ‘haal de max uit je website’ en was er een in causerie over body language bij het ondernemen, door Pieter De Smet. Daarenboven zorgde Unizo in samenwerking met de gemeente voor een vrijstelling van de taks op reclamedrukwerk in geval van wegenwerken. ”

Tikken op het nieuwe jaar met onder andere Paul Louwagie, firma Claerebout, Dirk Ghyselinck en Cathya, Johan Willaert en Peter Dael. (foto EF)
Tikken op het nieuwe jaar met onder andere Paul Louwagie, firma Claerebout, Dirk Ghyselinck en Cathya, Johan Willaert en Peter Dael. (foto EF)

Ook de doorlopende projecten als de streekmanden, de welkomstpakketten voor nieuwe inwoners, de succesvolle BIN-werking mede dankzij Gerard Meeuw kenden een succes. “Aan de eindejaarsactie namen liefst 60 deelnemende handelaars deel”, duidde de voorzitster die ook een duidelijke boodschap meegaf over de digitalisering. “Dit is niet meer tegen te houden, iedereen zal zich in sneltempo moeten aanpassen mits ook kritisch te blijven. Unizo zal ook in 2020 de ondernemers hierbij maximaal bijstaan.”

De voorzitster benadrukte in dit digitale verhaal het belang van winkelhieren. “Dit houdt onze leden niet tegen om met een webshop uit te pakken. Wel geven ze de tip mee om ook aan die manier aan klantenbinding te doen. Het blijft belangrijk dat de klant de weg naar de winkel of het bedrijf vindt.”‘

We zien de nieuwe uitbaters van De Rentakker. (foto EF)
We zien de nieuwe uitbaters van De Rentakker. (foto EF)

Op de nieuwjaarsreceptie waren ook Olivier Florizoone en Julie Goudeseune aanwezig. Zij zijn de nieuwe uitbaters van de Rentakker. De Rentakker wordt geen restaurant meer. “We baten er voortaan een polyvalente zaal uit waar wij ook de catering voorzien. Aanpalend bieden we onze gasten een overnachting aan in de vakantiewoning.” De Rentakker krijgt ook een overdekt en verwarmd terras. Tegen het voorjaar zal ook het speelbos klaar zijn. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier