Unizo hakt knoop door: Sint-Michielse Feeste afgelast

Tijdens de voorstelling van de feestelijke 30ste editie, maar dit jaar dus geen Sint-Michielse Feeste. © foto SR
Redactie KW

Unizo Sint-Michiels heeft de knoop doorgehakt: er komt dit jaar op zondag 6 september geen 32ste editie van de Sint-Michielse Feeste.

Voor kersvers Unizovoorzitter van Sint-Michiels Guido Cocquyt is het geen leuke start. “We hebben de beslissing genomen in het kader van de gezondheid van iedereen. Zoveel volk toelaten op straat met een optreden op het podium aan de kerk zou niet verstandig zijn. We kunnen zeker de afstanden tussen het volk niet respecteren met een event zoals het onze. We vrezen ook voor minder volk mochten we het laten doorgaan, want niemand wil nog een massa volk lopen.”

“Verder maken wij ook gebruik van openbare toiletten die dan ontsmet moeten worden. We hadden al van maart alles on hold gezet zodat wij nu niet de 300 deelnemers aan braderie en rommelmarkt moeten annuleren of terug betalen. We hebben ook niet langer werk gestopt in de verdere voorbereidingen. Eigenlijk zijn de grote events tot nu toe verboden tot eind augustus, maar wij zitten pas een week later. Verder hadden ook de organisatoren van de Brugse Kaasmarkt al eerder hun event op dezelfde zondag geschrapt”, vertelt Guido Cocquyt van Unizo Sint-Michiels. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier