Unizo en Leffe Café in nieuwbouw op Wapenplein Oostende

Het pand op de hoek van het Wapenplein en de Brabantstraat, met het Leffe Café en de kantoren van Unizo, wordt eind dit jaar afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Unizo en het Leffe Café keren daarna terug.

Zo zal de nieuwbouw op de hoek van het Wapenplein en de Brabanstraat er uitzien. (GF)

Bouwpromotor Francky Renty bouwt er een nieuw Leffe Café en nieuwe kantoren voor Unizo, maar ook 24 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De werken beginnen wellicht eind dit jaar en zullen twee tot drie jaar duren.

“Ons hoekgebouw is nog vrij stevig, al zijn er kosten aan het dak en de ramen achteraan”, zegt directeur Frederik Serruys van Unizo West-Vlaanderen. “Maar het achterliggende appartementsblok, dat sinds zo’n 25 jaar verbonden is met het hoekpand, is in slechte staat. De aanhechting vertoont scheuren. Ons gebouw is dus niet helemaal in slechte staat, maar er zijn toch veel kosten aan. Vroeger verhuurden wij nog een deel aan de Campingfederatie. Ons sociaal bureau is verkocht en zoekt een nieuwe locatie. We hebben dus met heel wat leegstaande ruimte.”

Ruilovereenkomst

“We zochten mogelijke oplossingen en kwamen tot een ruilovereenkomst met Francky Renty. Unizo blijft eigenaar van de horecazaak op de gelijkvloerse verdieping en van de burelen, maar de rest van de nieuwbouw gaat naar de bouwpromotor, die er appartementen zal realiseren. Unizo blijft wel op langere termijn in Oostende aanwezig. Onze diensten keren na de bouwwerken terug naar dezelfde locatie.”

“We zullen natuurlijk wel de periode van de bouwwerken moeten overbruggen”, aldus Frederik Serruys. “Hopelijk kunnen we die periode zo kort mogelijk houden. Er komen nog gesprekken met de ontwikkelaar over de timing. We zijn nu aan het uitkijken voor een voorlopige huisvesting voor een tiental medewerkers. Ook die tijdelijke vestiging van Unizo zal zich in Oostende zelf bevinden.”

Leefterrassen

“Het wordt een nieuwbouw met grote leefterrassen op het Wapenplein”, vertelt projectontwikkelaar Francky Renty uit Middelkerke. “Er komen 24 appartementen en een ondergrondse parking. Verder blijven de horecazaak en de burelen van Unizo er ondergebracht. De bouwvergunning is binnen, in principe zullen we eind dit jaar beginnen afbreken en dan twee tot drie jaar bouwen. De horecazaak en de Unizo-kantoren zullen eerst worden afgewerkt, maar ik durf me niet vast te pinnen op een timing. Dat hangt van veel factoren af. Het moet ook veilig blijven.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.