Unizo en Feestcomité Zwevegem slaan handen in elkaar: “Kermis moet weer beregoed worden”

Unizo-voorziter Stefaan Vanneste samen met de werkgroep voor de berenfeesten: Veroniek Saey, Nancy Naert, Kelly Coupe en Liesbeth Barrezeele. Barbara Opsommer was verontschuldigd. © GJZ
Redactie KW

Unizo en het Feestcomité Zwevegem hebben elkaar gevonden en organiseren samen de jaarlijkse kermis. Ze werkten een mooi feestprogramma uit en zijn vastberaden om van Zwevegem Kermis opnieuw een succes te maken. “De samenwerking kan onze inspanningen alleen maar versterken.”

Door Geert Vanhessche

Zwevegem Kermis had de laatste jaren de kwalijke reputatie van niet veel zaaks te zijn. Het lukte maar niet, zelfs na het terugschroeven van de Ommegangfeesten in juli, om een degelijk kermisprogramma in september op poten te zetten.

Er werd gesleuteld aan de samenstelling van het feestcomité en Marc Vandeburie werd er voorzitter. Samen met Stefaan Vanneste, voorzitter van Unizo, ging hij rond de tafel zitten om gezamenlijk iets uit te werken. “We namen de uitnodiging graag aan. Reeds enkele jaren hebben we op de kermis ons Berendorp en een samenwerking kan onze inspanningen alleen maar versterken”, vertelt Stefaan.

Berendorp

Er werd meteen gesleuteld aan het programma en ook op vrijdag 6 september zal er iets te beleven vallen. “We hebben inderdaad op vrijdag een avondmarkt in de Otegemstraat, waaraan zo’n dertigtal plaatselijke handelaars zullen aan deelnemen. Daarnaast is er tussen 19.30 en 20 uur een modeshow op het podium aan de kerk. Eens onze mannequins van het podium verdwenen zijn, komen De Romeo’s ons vergasten op hun ambiancevolle hits.” Ook op zaterdag en zondag, 7 en 8 september, staat de affiche vol met activiteiten. “Op zaterdag staat onze kermis vooral in het teken van ons berendorp aan het oud gemeentehuis. Er is een speeldorp, we oefenen er de berendans, we houden er de Miss en Mister Beer-verkiezing en om 18 uur hebben we onze berenworp vanuit de ladderwagen van de brandweer”, aldus Stefaan. “Ons feestcomite sluit hier perfect bij aan, met onder meer een braderie, straattheater, een muziekconcert en meer. Ook de jeugdbewegingen krijgen ruimte om zich voor te stellen en op zondag komen heel wat gevechtsportverenigingen zich aan het grote publiek voorstellen. Uiteraard is er dan ook weer braderie en voorzien we straatanimatie”, voegt Marc eraan toe.

Aan muziek zal het ook niet ontbreken. Op zaterdag is er een optreden van muziekvereniging De Ware Vrienden en op zondag stapt Calypso Performance Ensemble door de Otegemstraat. ‘s Avonds concerteert het jeugdorkest van De Ware Vrienden. En op het Toyeplein staan er natuurlijk een pak kermisattracties opgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier