Unizo Deerlijk pakt uit met campagne ‘Koop bij mij in mei’… in juni

Unizo Deerlijk kreeg voor de actie 'Koop bij mij in mei' de steun en medewerking van de gemeente Deerlijk. Op de foot: Enkele van dse organisatoren van de UNIZO actie die maandag van start gaat: Jurgen Beke, Sandra Goussey, Fabrice Corbanie, Yves Vande Wiele en Yves Pynaert. (foto MVD)
Redactie KW

Net als vorig jaar pakt Unizo Deerlijk met ‘Koop bij mij in mei’ uit. Dit jaar niet in mei maar volledig in juni, uiteraard als gevolg van de coronacrisis. De vernieuwde formule van vorig jaar, de opvolger van de vroegere Lentekoop, blijft behouden en krijgt extra steun van de gemeente Deerlijk.

“Met deze ‘Koop bij mij in mei’-actie willen wij benadrukken dat het belangrijk is en blijft om lokaal te kopen”, verduidelijkt Yves Pynaert, voorzitter van Unizo Deerlijk. “Zo willen we het behoud van de Deerlijkse zelfstandigen en het lokale winkelaanbod garanderen. Op de sociale media lees je soms berichten dat het jammer is dat een winkel zijn deuren sluit, terwijl men zelf meer en meer via de buitenlandse internetwinkels koopt of vooral zijn aankopen doet in de grote winkelketens, die niet in het centrum liggen. We hopen dat de Deerlijkse bevolking niet bij de bestelde pakjes blijft zitten, maar lokaal koopt. Met deze actie nog zijn trouwens mooie prijzen te winnen.”

“Of je het nu ‘winkelhieren’ of zoals in Deerlijk ‘Koop bij mij in mei’ noemt… feit is dat lokaal kopen hip is. Wie bij ons koopt, kiest bewust voor de Deerlijkse handelaar. De lokale gemeenschap verdient er wel bij, want wie weet komt je job op de helling te staan omdat handelaars in deze harde coronatijd niet meer opengaan of kan een Deerlijkse club of vereniging niet meer rekenen op sponsoring via de Deerlijks ondernemer.”

Steun van de gemeente

“Onze jaarlijkse handelsactie geniet dit jaar meer weerklank omdat wij kunnen rekenen op een flinke ondersteuning van de Gemeente Deerlijk. Die tussenkomst liet toe om de actie nog meer uitstraling te geven en quasi gratis te maken voor de deelnemende handelaar. We beschikken bovendien op een nog grotere prijzenpot. We hebben de kaap van meer dan 100 deelnemende handelszaken bereikt. Uit ons ‘kot’ komen, doen we nu ongetwijfeld voor een lokale handelaar en het levert nog cadeaubonnen op. Waarom nog aarzelen…?”

Prijzenpot van ruim 10.000 euro

“Per aankoop krijgt de klant een tombolabiljet,” gaat secretaris Yves Vande Wiele verder. “De hoofdprijzen zijn enkele waardebonnen van 200, 100 en 50 euro en vele waardebonnen van 20 euro. We rekenen op een totale prijzenpot van ruim 10.000 euro aan waardebonnen. Onder de deelnemende handelaars verloten we nog eens restaurantbonnen.”

“Er zijn meerdere trekkingen voorzien. We verdelen de deelnemers in twee groepen voor de tussentijdse trekkingen: een eerste trekking op 10-11 juni bij de eerste helft van de handelaars en een tweede trekking op 17-18 juni bij de andere helft van de handelaars. De eindtrekking vindt plaats op woensdag 8 juli. De winnaars worden tijdens de week daarop bekendgemaakt. We leveren met Unizo Deerlijk de waardebonnen bij de winnaars aan huis. Wie niet thuis was, zal de waardebonnen achteraf kunnen ophalen in het gemeentehuis. De restaurantbonnen voor de deelnemende handelaars zullen we ook aan huis leveren.” (RD)

Info: 0473 33 31 37 of unizodeerlijk@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier